Dynamic Ventures, o companie din Braşov specializată în dezvoltarea de soluţii software la comandă, a dezvoltat o aplicaţie ce automatizează procesul de inventariere al stocurilor care în prezent este folosită de zeci de mii de clienţi din întreaga lume – de la o fabrică de metale din Peru şi un producător de ananaşi din Costa Rica, la producător de perle din China. Soluţia, numită CountThings, numără obiecte atât din poze, cât şi din clipuri video, aplicaţia care numără obiectele din poze fiind disponibilă pentru sistemele de operare Android şi iOS, iar cea care numără din clipuri video având doar versiune pentru Windows – desktop, potrivit Ziarului Financiar.
”Avem înspre 700.000 de instalări pe diferite dispozitive, spre 200.000 de utilizatori care şi-au creat cont şi câţiva zeci de mii de clienţi. Majoritatea clienţilor sunt din străinătate – SUA, Australia, Europa, Asia şi America Latină. Ne-a fost tare greu să accesăm piaţa locală. Ne-ar fi fost mult mai uşor să avem contacte aici cu care să putem dezvolta aplicaţia. Este altceva să mergi la o fabrică de aici, aproape de tine, spre deosebire de a merge să faci vizite în Peru, spre exemplu, la o fabrică de metal”, a declarat Marius Păltănea, managerul proiectului CountThings, citat de ZF.
Treptat, compania a dezvoltat atât aplicaţia în sine, cât şi algoritmii din spate pe măsură ce şi tehnologia a avansat şi a început să primească tot mai multe cereri de la clienţi din diferite domenii de activitate – metalurgie, farma, ş.a.m.d. În prezent, CountThings este practic o suită de aplicaţii care numără automat obiecte din poze sau video.bCompania comercializează aplicaţia CountThings pe bază de licenţă per dispozitiv, având variante atât pentru companiile medii şi mari care folosesc soluţia des, cât şi pentru firme mici care au nevoie de o astfel de soluţie doar o zi pe lună spre exemplu. Tariful unei licenţe CountThings este de 100 dolari/lună sau 1.000 dolari/an pentru un dispozitiv.