Numărul biletelor de avion vândute prin intermediul platformei Vola.ro a crescut în 2024 cu 49%, valoarea tranzacţiilor depăşind 135 de milioane de euro, în timp ce cfra de afaceri a companiei a atins 23 de milioane de euro, în creştere cu 31% faţă de anul precedent.
Tot anul trecut, Resource Partners, manager regional de fonduri private equity din Europa Centrală şi de Est, a achiziţionat o participaţie de 80% din capitalul ITH, din care face parte Vola.ro. Conform unui raport IATA (International Air Transport Association) pentru anul 2024, traficul total de pasageri la nivel global a crescut cu 10,4% faţă de 2023 şi a depăşit cu 3,8% pragul din 2019 (înainte de pandemie).
Chiar dacă 2024 a fost un an complicat, marcat de schimbări economice, inflaţie şi scandaluri politice, entuziasmul românilor faţă de călătorii nu s-a diminuat. Preţul mediu al unui bilet per pasager a fost de 199 de euro, reflectând atât cererea în creştere, cât şi adaptabilitatea pieţei la noile tendinţe.
În cursul anului trecut, Vola.ro a stabilit parteneriate directe atât cu jucători internaţionali, cât şi cu companii aeriene locale, printre care Turkish Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa Group (incluzând Austrian Airlines, Lufthansa, Swiss Air, Air Dolomiti), Aegean & Olympic Air şi Emirates. Pe plan local, Vola.ro a consolidat recent colaborarea cu HiSky, devenind agent autorizat în aeroporturile din Otopeni, Cluj şi Timişoara, şi cu Animawings. Compania a fost înfiinţată în 2007 şi este prezentă acum, pe lângă România, în Polonia, Bulgaria şi Moldova.