Constructorul austriac STRABAG a demarat anul trecut peste 140 de proiecte noi în România, din diferite sectoare ale construcţiilor, spunând că piaţa locală a fost printre cele care au performat cel mai bine la nivelul grupului, într-un an în care afacerile au scăzut în mai multe ţări, potrivit Ziarului Financiar.
”În cursul anului trecut, compania a demarat în total 141 de proiecte noi de diverse dimensiuni şi cu diferite termene de livrare. Este vorba atât despre proiecte de infrastructură – precum căi rutiere sau ferate, cât şi despre spaţii comerciale moderne şi staţii de tratare a apelor”, au declarat reprezentanţii Strabag, citati de ZF.
Printre proiectele la care lucrează în prezent compania se numără lucrările de modernizare a Aeroportului Transilvania din Târgu-Mureş şi proiectarea şi execuţia hub-ului academic pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ din Timişoara. În plus, STRABAG a avansat în modernizarea lotului 2 din Drumul Judeţean DJ 691 de lângă Timişoara şi, de asemenea, în finalizarea podului hobanat peste râul Someş din Satu Mare.
STRABAG a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproape 2,2 miliarde de lei, mai mult decât dublu faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe, ceea ce a poziţionat compania pe locul 5 în topul celor mai mari businessuri de profil de pe plan local. Profitul de 79,9 milioane de lei a fost considerabil mai mare faţă de cele 4,9 milioane de lei din 2022. Totodată, STRABAG şi-a extins forţa de muncă în România în 2023, cu o creştere de 10% a numărului de angajaţi, de la 1.768 la 1.942 de persoane, conform datelor furnizate de constructor.