33.7 C
Cluj-Napoca
marți, iulie 16, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURILactalis închide fabrica de lactate din Miercurea Ciuc

Lactalis închide fabrica de lactate din Miercurea Ciuc

Grupul Lactalis România a început procedurile de închidere a fabricii din Miercurea Ciuc, însă anunţă investiţii în celelelate fabrici rămase – Oiejdea – judeţul Alba, Sfântu Gheorghe – judeţul Covasna, Câmpulung Moldovenesc – judeţul Suceava şi Tunari – judeţul Ilfov.

”Angajaţii noştri din cadrul unităţii au fost anunţaţi, iar prioritatea noastră este să îi susţinem în perioada următoare şi să le oferim tot suportul posibil. În acelaşi timp, dorim să ne reafirmăm angajamentele investiţionale şi de dezvoltare pe piaţa românească, ca parte a strategiei de afaceri pe termen lung a Grupului Lactalis. Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiţii de peste 13 milioane de euro. Aceste investiţii ne vor permite să fim mai competitivi şi să ne diversificăm în continuare portofoliile de produse, în beneficiul final al consumatorilor români”, precizează Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România.

În unitatea din Miercurea Ciuc a Grupului îşi desfăşoară activitatea 95 de angajaţi. Ei vor avea acces la măsurile compensatorii şi la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective, spun reprezentanţii grupului Lactalis.

Decizia nu afectează în niciun fel portofoliul de produse al brandurilor Lactalis România. Sortimentele de lactate produse la Miercurea Ciuc vor fi realizate în continuare în celelalte fabrici româneşti ale Grupului, astfel încât consumatorii români vor avea mai departe acces la aceste produse.

Lactate Harghita, fabrica din Miercurea Ciuc, a avut în 2022 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 55,9 milioane de lei, un profit de 1 milion de lei şi un număr mediu de 92 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Lactate Natura şi Covalact au fost cumpărate de Lactalis în 2016 de la fondul de investiţii SigmaBleyzer. Lactalis este în prezent  liderul pieţei de lactate, deţinând inclusiv cea mai mare companie din domeniu- Albalact.

Grupul Lactalis România reuneşte 2.000 de angajaţi, 8 branduri româneşti consacrate (Zuzu, Albalact, Covalact de Ţară, LaDorna, Fulga, Rarăul, Bardezzi, Horeca Top) şi branduri internaţionale recunoscute (President, Galbani, Leerdammer, Parmalat, Santal).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments