21.7 C
Cluj-Napoca
marți, aprilie 29, 2025
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de vinuri Villa Vinèa a investit 2 mil. euro în extinderea...

Producătorul de vinuri Villa Vinèa a investit 2 mil. euro în extinderea cramei din localitatea Mica, judeţul Mureş

Producătorul de vinuri Villa Vinèa a extins cra­ma cu acelaşi nume din localitatea Mica, judeţul Mureş, printr-o investiţie de 2 mil. euro. Crama a fost fondată de an­tre­prenorul tirolez Heiner Oberrauch în urmă cu mai bine de un deceniu. Acesta deţine, printre altele, şi brandul de articole outdoor Salewa.

Investitia a asigurat achiziţia de noi echipamente care îmbunătăţesc eficienţa producţiei şi îmbutelierii şi, totodată, prin intermediul ei a fost extinsă şi suprafaţa cramei cu circa 600 mp.

Suprafaţa totală a spaţiilor de pro­ducţie, de stocare şi de degustare a vinurilor ajunge astăzi la 2.100 de me­tri pătraţi. Crama a fost extinsă pe toa­te cele trei trepte de înălţi­me, iar terasele vor asi­gura şi organizarea de eveni­mente, ele având o capacitate de circa 50-60 de locuri, detaliază acesta.

Lucrările pen­tru extinderea şi retehnologizarea cramei din loca­litatea transilvă­neană cu aproximativ 4.000 de locuitori, spun repre­zentanţii Villa Vinèa, au durat 13 luni.

”Extinderea cramei a fost proiec­tul nostru cel mai important din ulti­mii ani. Datorită noilor spaţii de sto­ca­re, avem mai multe zone în care pu­tem matura vinurile. Practic, produc­ţia noastră nu va depăşi 200.000 de sticle de vin pe an, dar acum putem matura vinurile mai mult, atât în butoaie, cât şi în sticle, până în etapa scoaterii pe piaţă”, a spus Misi Dénes, director de cramă.

Noua clădire este parţial subte­rană, pentru a menţine o temperatură constantă între 15 şi 18 grade Celsius, cu un consum minim de energie electrică, mai mult de jumătate din energia electrică utilizată de cramă fiind produsă de panouri fotovoltaice.

Anual, Villa Vinèa produce în jur de 250.000 de litri de vin. Gama selec­tion, precizează Mircea Matei, repre­zintă 30% din totalul producţiei, ga­ma premium, circa 40% şi restul, ga­ma clasică. Aproximativ 50% din vân­zări merg către HoReCa, iar res­tul către lanţurile mari de retail, cum ar fi Kaufland, Selgros, Carrefour şi Auchan, wine shops şi online.

În medie, o sticlă de vin cu eticheta Villa Vinèa porneşte de la 40 de lei, iar cel mai scump vin ajunge la 350 de lei. Cele mai cerute tipuri de vin sunt, după cum spune directorul general al Villa Vinèa, Gewürztra­miner, Kerner şi Fetească Regală.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments