23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUniversitatea Babeş-Bol­yai din Cluj-Napoca - primul loc în clasamentul celor mai bune...

Universitatea Babeş-Bol­yai din Cluj-Napoca – primul loc în clasamentul celor mai bune universităţi din România

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Univer­sita­tea din Bu­cureşti şi Universitatea Politeh­nica din Bucureşti ocupă pri­mele poziţii în clasamentul celor mai bune universităţi din România, conform unui raport publicat de Ministerul Educaţiei.

”Topul primelor cinci universităţi din Ro­mânia, în anul 2023, este re­pre­zentat de: Universitatea Babeş-Bol­yai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Poli­teh­nica din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca”, scrie în raportul privind metarankingul universităţilor locale în anul 2023.

Locurile următoare sunt ocupate de Univer­sitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timi­şoara, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea din Oradea şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Faţă de exerciţiul anterior de metaranking, nu au existat intrări noi în clasament; în schimb, Academia Tehnică Militară Ferdinand I, care a fost prezentă în exerciţiul anterior, nu se mai regăseşte în clasamentele internaţionale şi, implicit, în metaranking. Metarankingul este un instrument folosit pentru alocarea anuală de fonduri pentru cercetarea în universităţi.

Faţă de anul trecut, schimbări au fost doar după primele trei clasate, respectiv pe poziţia a patra, unde Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila a depăşit Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca.

De asemenea, Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) a trecut pe poziţia a noua în top 30 universităţi din România din anul 2023, faţă de locul 10 înregistrat pentru anul 2022, întrecând Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi. Topul primelor zece universităţi din România în anul 2023 este similar cu cel din 2022, fiind ocupat de universităţi comprehensive, tehnice şi de medicină.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments