Grupul ebm-papst, lider mondial în domeniul producției de motoare electrice și ventilatoare, a achiziționat, în Parcul Industrial Business II Oradea un teren uriaș, de 56.000 mp. Pe această parcelă, compania construiește o nouă fabrică, dar și două noi hub-uri, de IT și R&D, aflându-se deja în procesul de recrutare de ingineri talentați.
Noua fabrică va include linii de producție pentru echipamente Airtech, mai exact motoare electrice care folosesc cea mai nouă tehnologie ESM (energy saving motors). De asemenea, în noua clădire vor fi produse ventilatoare pentru sistemele de climatizare și răcire a echipamentelor și bateriilor din autocare, trenuri și camioane.
În ceea ce privește Hub-ul IT, compania a început deja procesul de recrutare și se pregătește de implementarea de soluții globale de monitorizare și standarde unitare la nivelul Grupului ebm-papst.
În același timp, compania a decis că noul Hub R&D se va concentra pe dezvoltarea de E-Drive, cât și Engineering Shared Services. Dezvoltarea de E-Drive include atât partea de software development, cât și hardware design. Engineering Shared Services include proiectarea mecanică, designul și simularea, cât și testarea și validarea noilor produse.
Pentru dezvoltarea noii locații, compania ebm-papst a apelat la firma germană de Project Management – MPS ARCHONIC, una dintre cele mai experimentate companii din acest domeniu la nivel mondial și a stabilit un calendar clar de implementare a proiectului.
Astfel, după stabilirea conceptului pentru noua fabrică se trece pe proiectarea propriu-zisă, ce include și obținerea tuturor avizelor necesare. Imediat după aceea, va fi selectat un constructor general, pentru ca întregul proiect să fie finalizat cât mai repede.
Investițiile Grupului ebm-papst în Oradea nu se vor opri, însă, aici. În următorii ani, pe terenul nou achiziționat, compania are în plan și dezvoltarea altor funcțiuni, precum și extinderea capacităților de producție existente.
În același timp, ebm-papst Oradea s-a implicat serios în susținerea educației, colaborând activ atât cu universitățile din Oradea, Cluj și Timișoara, cât și cu liceele și școlile profesionale din Bihor. Astfel, prin investiții durabile și campanii educaționale, compania pune umărul la formarea noii generații de ingineri și specialiști, cât și în atragerea de tineri talentați în Bihor, ceea ce contribuie semnificativ la creșterea economiei locale și a standardului de viață din regiune.