19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESAfacerile bistriţenilor de la M.I.S-Grup au crescut cu 52% în 2023, ajungând...

Afacerile bistriţenilor de la M.I.S-Grup au crescut cu 52% în 2023, ajungând la peste 324 mil. lei

M.I.S-Grup, o companie de construcţii din judeţul Bistriţa-Năsăud deţinută de familia Farcaş, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 324,8 mil. lei (39,6 mil. euro), în creştere cu 52% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. Compania a avut anul trecut un profit net de 17 mil. lei (2,8 mil. euro), mai mult cu 20% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice.

Printre proiectele companiei se regăsesc sălile polivalente din municipiile Braşov şi Suceava, dar şi lucrări de infrastructură de drumuri judeţene pe DJ 173 şi DJ 173B, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Fondată în anul 1999, compania M.I.S-Grup este o afacere de familie. În centrul ei rămâne seniorul Emil Iugan, se arată pe site-ul companiei. Emil Iugan este tatăl Virginiei Farcaş, unul dintre acţionarii companiei din prezent. Structura actuală a companiei este rezultatul unui proces de reorganizare. La început, M.I.S-Grup a fost un business în industria forestieră, având ca scop valorificarea resurselor locale de lemn. 

Pentru că şi activitatea de exploatare forestieră presupunea anumite activităţi de construcţii, în special de drumuri, compania a format o divizie internă pentru construcţii. Nu a durat mult până când această activitate a ieşit cu proiecte şi în afara companiei şi, în cele din urmă, a devenit principala linie de business a M.I.S-Grup.

Pe site-ul de prezentare a companiei se precizează că firma de construcţii are în portofoliu peste 300 de lucrări finalizate în mai multe ţări europene. Printre proiectele care figurează pe site-ul companiei se numără mai multe ansambluri rezidenţiale – printre care şi unul propriu, MIS Residence, un aquapark în Bistriţa, proiectul comercial B1 Retail Park din acelaşi oraş, şcoli, biserici şi altele.

Cel mai important depozit de materiale pentru construcţii al M.I.S-Grup se află în localitatea Rodna din judeţul Bistriţa-Năsăud. Compania mai are o carieră de piatră, o staţie de betoane şi o staţie de mixturi asfaltice la Măgura Ilvei, iar birourile se află în localitatea Anieş, judeţul Bistriţa-Năsăud. Virginia Farcaş, administratorul M.I.S-Grup şi unul dintre acţionari, deţine compania împreună cu soţul acesteia, Ioan Farcaş.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments