8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSiemens Healthineers, divizia de sănătate a Siemens, dotează clinica Dorna Medical din...

Siemens Healthineers, divizia de sănătate a Siemens, dotează clinica Dorna Medical din Borşa, Maramureş, cu echipamentul de rezonanţă magnetică MAGNETOM Flow

Siemens Healthineers, divizia de sănătate a Siemens, a lansat echipamentul de rezonanţă magnetică MAGNETOM Flow, o tehnologie prin care medicii pot obţine imagini mult mai clare în urma screeningului şi prin care pacienţii au un disconfort mult mai mic în timpul procedurii.

Prima clinică din România care instalează această tehnologie este Dorna Medical din Borşa, judeţul Maramureş. Echipamentul de rezonanţă magnetică va fi prezent în această clinică începând cu luna iunie a acestui an.

”Capacitatea de scanare a acestui echipament ne va permite să oferim un  diagnostic mai rapid, dar şi mai precis, aspecte cruciale pentru un tratament eficient. Importanţa demersului este cu atât mai mare, având în vedere că pacienţii din regiunea Borşa călătoresc pe o rază de peste 100 km pentru a beneficia de servicii de scanare. Această realizare nu este doar un pas important pentru noi ca instituţie medicală, ci reprezintă un angajament ferm faţă de binele şi sănătatea comunităţii pe care o deservim”, a spus dr. Roman Boca, fondator şi general manager al clinicii Dorna Medical.

Noul echipament al Siemens Healthineers, după cum spun reprezentanţii companiei, poate fi utilizat pentru o gamă largă de aplicaţii medicale, de la imagistica cerebrală şi a coloanei vertebrale până la cea cardiacă şi oncologică.

Unul dintre avantajele majore ale echipamentului MAGNETOM Flow este capacitatea sa de a îmbunătăţi experienţa pacientului în timpul procedurilor de scanare MRI. Practic, acest echipament utilizează tehnologii care reduc zgomotul şi accelerează scanarea pacientului.

”Tehnologia folosită ajunge să reducă timpul procedurilor de scanare cu până la 50-60%, deci diferenţele sunt foarte mari faţă de tehnologiile obişnuite”, a adăugat Claudia Oanea, managing director, Siemens Healthineers România.

Siemens Healthineers este furnizor global de echipamente, soluţii şi servicii de asistenţă medicală, cu activităţi în peste 180 de ţări şi reprezentare directă în peste 70 de ţări. Compania activează în principal în domeniile imagisticii, diagnosticării, îngrijirii cancerului şi terapiilor minim invazive, completate de tehnologia digitală şi inteligenţa artificială. Anul trecut, Siemens Healthineers a avut aproximativ 71.000 de angajaţi în întreaga lume şi a generat venituri de aproximativ 21,7 mld. euro la nivel global.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments