12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIIE Day @Schaeffler: Dialog strategic cu Cristina Bâtlan, co-fondator Musette și investitor...

IE Day @Schaeffler: Dialog strategic cu Cristina Bâtlan, co-fondator Musette și investitor la Imperiul Leilor

Centrat pe noi trenduri și perspective de viitor din ariile Digitalizare, Sustenabilitate & Leadership, evenimentul Industrial Engineering Day Schaeffler România (IE Day), ediția a 8-a, a reunit experți din cadrul companie și invitați speciali, cu expertiză în domenii relevante în piață. Ingineri de proces, tehnologi și manageri de proiect, alături de specialiștii în digitalizare, au explorat împreună cele mai recente practici și inovații, punând accentul pe creșterea productivității, optimizarea proceselor și descoperirea de noi oportunități de îmbunătățire.

Experiența IE Day a fost augmentă și de prezența unor invitați deosebiți. Barbara și Christoph Promberger, fondatorii Fundației Conservation Carpathia, au deschis evenimentul și au vorbit despre ceea ce înseamnă asumarea unui proiect uriaș. Cei doi construiesc în Munții Făgăraș, alături de o echipă de 150 de oameni, o arie protejată care ar putea deveni cel mai mare parc național de pădure sălbatică din Europa, de peste 250.000 de hectare. Un parc de care să beneficieze natura și oamenii care locuiesc în împrejurimi. La fel ca și pentru Schaeffler, grija pentru asigurarea unui viitor sustenabil pentru tânăra generație, se regăsește în valorile de bază ale fundației.

Alexandru Danciu și Vlad Ionescu, elevi ai Colegiului Național Șaguna, la doar 18 ani, au schimbat modalitățile tradiționale de predare și învățare, introducând noi metode și tehnologii care să optimizeze procesul de educație și să-l facă mai atractiv, venind în fața audienței cu o prezentare despre impactul Inteligenței Artificiale în viața cotidiană, subliniind necesitatea adaptabilității și a inovației în fața schimbărilor viitoare.

Agenda evenimentului a continuat cu ThinkHub, seria de 12 workshop-uri pe teme de îmbunătățire și noi viziuni, de la optimizarea sustenabilității marjei de profit până la industrializarea eficace a produselor noi. Lansarea jocului interactiv, SAGA of PRODUCTION v.1/2024, alături de campania caritabilă, Bursa Amintirilor în Natură, cu o strângere de fonduri de 14.000 de lei, au transformat evenimentul într-o experiență 360°.

Cristina Bâtlan, co-fondator Musette, invitat special la IE Day Schaeffler România: Despre sinergii între producția de rulmenți și producția de pantofi

Într-o întâlnire remarcabilă, Schaeffler România și Cristina Bâtlan, co-fondator al brandului de încălțăminte Musette și investitor în cadrul emisiunii TV, Imperiul Leilor, au adus în discuție conexiunile neașteptate dintre două industrii extrem de diferite, dar cu sinergii evidente.

Experiența puternică a celor două companii, Schaeffler și Musette, cu activitatea de producție, reprezintă unul dintre aspectele comune fundamentale. Procesele de producție din ambele industrii se bazează pe tehnologii avansate, excelență în calitate, eficiență operațională și o orientare continuă către performanță și inovație. ”Pentru mine producția este totul (…), iar producția în serie este sfântă!”… este viziunea pe care Cristina Bâtlan a împărtășit-o în cadrul Conferinței Industrial Engineering, atunci când a fost provocată să aleagă între producția în serie sau cea unicat. Este un principiu pe care atât Musette, cât și Schaeffler îl aplică prin ritmul lor susținut de producție: Schaeffler livrează zilnic mii de rulmenți de înaltă precizie, în timp ce Musette produce zeci de mii de perechi de pantofi premium în fiecare săptămână, evidențiind astfel valoarea adusă de producția în serie.

Despre cât de mult își aduce contribuția o echipă în tot ceea ce înseamnă succesul unei companii, despre cât de mult influențează aceasta procesul de inovație, despre ce înseamnă forța colectivă și despre cât de mult își pune amprenta energia acesteia, a vorbit Cristina Bâtlan: „Echipa te urcă întotdeauna și fiecare avem echipa pe care o merităm. ADN-ul unei echipe este ceva foarte simplu: este fix valoare intrinsecă a fiecărui om din echipă”.

Această combinație echilibrată de expertiză, pasiune și responsabilitate reflectă congruența dintre două domenii de activitate total diferite, cu specificații extrem de aparte, dar care vorbesc un limbaj comun prin faptul că împărtășesc un know-how important în zona de producție, viziuni și strategii de business autentice, alături de capacități de reziliență deosebite.

Cristina Bâtlan, despre sinergii între producția de rulmenți și producția de încălțăminte

Barbara și Christoph Promberger, fondatorii Fundației Conservation Carpathia, vorbesc despre cum o arie protejată ar putea deveni cel mai mare parc național de pădure sălbatică din Europa

De peste 75 de ani, Grupul Schaeffler promovează inovații și soluții remarcabile în domeniul motion technology. Cu tehnologii, produse și servicii revoluționare pentru mobilitatea electrică, motoare eficiente în CO₂, soluții pentru șasiu, Industria 4.0, digitalizare și energii regenerabile, compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea mai eficientă, mai inteligentă și mai sustenabilă – pe parcursul întregului ciclu de viață. Schaeffler, ca si Motion Technology Company, produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații de transmisie și șasiuri, precum și soluții de rulmenți și rulmenți cu alunecare pentru un număr mare de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 16.3 miliar-de EUR în 2023. Cu aproximativ 83.400 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume și una dintre cele mai inovatoare companii din Germania.

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments