12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBistriţenii Ovidiu şi Daniel Moldovan şi-au dublat afacerile în 2023 la Drosera...

Bistriţenii Ovidiu şi Daniel Moldovan şi-au dublat afacerile în 2023 la Drosera Comserv, administratorul cramei Jelna

Drosera Comserv, adminis­tratorul cramei Jelna din judeţul Bistriţa-Năsăud, deţinută de fraţii Ovidiu şi Daniel Moldovan, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de aproximativ 39,7 mil. lei (8 mil. euro), în creştere cu 97,3% faţă de anul anterior, conform datelor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor. Drosera Comserv a realizat anul trecut un profit net de 15,2 mil. lei (3 mil. euro), de 13 ori mai mare faţă de anul precedent, potrivit calculelor datelor publice. Administratorul cramei Jelna din judeţul Bistriţa-Năsăud a ajuns anul trecut la un număr mediu de 53 de angajaţi.

Fraţii Ovidiu şi Daniel Moldovan au fondat în 2015 crama Jelna, din podgoria Lechinţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, o zonă cu o lungă istorie în domeniul vini-viticol. Primul vin a fost gata în 2017 şi a fost pus pe piaţă în anul următor. Compania deţine 26 de hectare de viţă-de-vie, soiurile plantate fiind Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească regală, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Fetească neagră, Merlot şi Cabernet Savignon, potrivit informaţiilor de pe site-ul Jelna Transilvania.

Vinurile cramei Jelna se vând local în HoReCa, în câteva sute de localuri din toată ţara, conform unor informaţii transmise anterior de oficialii companiei. Crama Jelna a pariat şi pe export, având contracte în Belgia, Canada, Danemarca, Anglia sau Germania. În 2020, producţia cramei Jelna era de 90.000 de sticle de vin, iar planurile companiei de la acea vreme erau de a ajunge la 120.000-130.000 de sticle.

Fondatorii cramei Jelna deţin şi un hotel de patru stele, cu 16 camere şi 4 apartamente, restaurant, centru SPA, sală de conferinţe, dar şi o pensiune cu 8 camere, finalizată în anul 2020, în localitatea Jelna, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Compania Drosera Comserv este deţinută de fraţii Ovidiu şi Daniel Moldovan. Fondatorii cramei Jelna mai au businessuri în agricultură, în zona de producţie legume şi solarii, însă deţin şi o afacere în domeniul construcţiilor.

La începutul acestu an, CITR, în calitate de lichidator judiciar al hotelului Coroana de Aur, a vândut unitatea de cazare în schimbul sumei de 3,5 milioane euro către fraţii Moldovan, proprietarii Cramei Jelna. Drosera Building Bistriţa, deţinută de fraţii Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitaţii publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului şi să îi continue istoria. Hotelul Coroana de Aur a trecut printr-un amplu proces de renovare care s-a încheiat la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments