19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂCentrul de tehnologie Betfair România Development din Cluj-Napoca angajează 300 de oameni

Centrul de tehnologie Betfair România Development din Cluj-Napoca angajează 300 de oameni

Betfair România Development, centrul de dezvoltare software şi servicii partajate din Cluj-Napoca al grupului Flutter Entertainment – furnizor irlandez de soluţii pentru industriile de gaming şi pariuri sportive, are în plan să recruteze 300 de oameni până la finalul acestui an, urmând să ajungă astfel la 2.000 de angajaţi. 

Compania, înfiinţată în 2017, este cel mai mare centru de excelenţă în software şi servicii partajate al grupului Flutter Entertainment, înregistrând în anul 2022 o cifră de afaceri de 352,6 mil. lei (71,5 mil. euro) şi un profit net de peste 24,3 mil. lei (aproximativ 5 mil. euro), potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Biroul  din Cluj este singurul din lume care deserveşte toate cele 5 divizii ale grupului Flutter, ceea ce atrage permanent deschiderea de noi arii de business ce se ocupă de dezvoltarea software a produselor din portofoliu. După succesul Flutter Studios, arie de business creată în 2023 cu rolul a dezvolta şi integra jocuri pentru cazinourile online, grupul a decis deschiderea unei arii similare pentru brandul PokerStars.

Procesul de recrutare intensă vizează roluri noi în structura acestor departamente, cu focus pe engineering and delivery, data şi games development, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Noile departamente, migrarea de la tehnologii on premises la capabilităţi in cloud şi creşterea numărului de produse noi au făcut ca în 2023 echipa Betfair Romania Development să crească cu 30,5%, compania ajungând în prezent la 1.700 de angajaţi. Obiectivul de atinge 2.000 de oameni în echipă, până la finalul acestui an, vizează toate centrele de excelenţă din biroul de la Cluj, în special cele din ariile Casino (dezvoltare de jocuri), Account Management (crearea de sisteme de management şi protecţie a clienţilor), Data şi Security Operations, potrivit comunicatului de presă transmis de companie.

”Piaţa românească are nevoie de companii ce dezvoltă local produse software complexe pentru a creşte valoarea forţei de muncă în IT. Direcţiile în care Betfair Romania Development continuă să crească sunt cele care aduc plus valoare şi sunt sustenabile pe termen lung”, a declarat Ioana Popa, general manager Betfair Romania Development.

Aproape 10% din numărul total de angajaţi ai Betfair Romania Development sunt stabiliţi în afara judeţului Cluj. Betfair Romania Development continuă să investească şi în dezvoltarea talentelor din domeniul IT, peste 100 de tineri beneficiind, în 2023, de programe de internship plătite.

Alte 5.000 de ore de training au fost dedicate angajaţilor companiei. Începând cu ianuarie 2024, grupul Flutter Entertainment, din care compania Betfair Romania Development face parte, a fost listat oficial la Bursa de Valori din New York, aspect ce va oferi companiei acces la noi investitori de pe pieţele de capital şi oportunităţi semnificative de dezvoltare pe termen lung. Înfiinţată în 2007, cu sediul în Cluj-Napoca, Betfair Romania Development este cel mai mare centru de excelenţă în software al grupului Flutter Entertainment.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments