21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALEtron Technology a închiriat 3.600 mp în CTPark Oradea Cargo Terminal

Etron Technology a închiriat 3.600 mp în CTPark Oradea Cargo Terminal

CTP a închiriat 3.600 mp de spaţiu de producţie în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România, companiei lider asiatice EMS (Electronic Manufacturing Services) Etron Technology. Compania a decis să-şi extindă prezenţa la nivel mondial (China, Vietnam, Mexic, Singapore) prin înfiinţarea unei unităţi de producţie de înaltă tehnologie în Europa.

După o analiză atentă, Etron a decis să înfiinţeze noua unitate în România, pentru a beneficia de oportunităţile de afaceri cu clienţi din UE. Această decizie strategică reflectă cererea în creştere observată de CTP a companiilor care doresc să realizeze activităţi de nearshoring pentru producţia destinată pieţelor europene. Integrarea parţială a României în Spaţiul Schengen, împreună cu reţelele sale de transport aerian şi maritim în expansiune, îi sporesc statutul de hub de producţie, susţinut de avantaje competitive precum forţa de muncă calificată, inovaţia digitală şi cote de impozitare favorabile, stimulând creşterea economică şi investiţiile.

Etron, în calitate de furnizor EMS pentru PCBA (Printed Circuit Board Assembly), cu clienţi care se concentrează în principal pe domenii precum control industrial, medical, auto, comunicaţii, energie nouă şi produse de larg consum, va opera fabrica din România în principal pentru SMT & MI, linie de producţie cu testare şi asamblare. Având în vedere operaţiunile complexe, noul hub de producţie va beneficia de controlul temperaturii şi umidităţii cu un sistem BMS integrat care asigură îndeplinirea tuturor standardelor de calitate. În plus, noua fabrică este dotată cu descărcare de electricitate statică, aer comprimat, N2 şi alte echipamente personalizate menite să ofere nu numai siguranţă şi confort operatorilor umani, ci şi să atingă cel mai înalt standard tehnic.

”Reputaţia regiunii ECE ca bază de producţie puternică datează din Imperiul Habsburgic şi acum, România, a doua cea mai mare piaţă din ECE, se evidenţiază ca destinaţie principală pentru producţie. Cu mulţi muncitori calificaţi, inclusiv una dintre cele mai mari ponderi de studenţi STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) din Europa (29,3%) şi investiţii continue în infrastructură, cum ar fi autostrăzi noi, România oferă oportunităţi excelente pentru afaceri. Pe măsură ce primim cu căldură Etron Technology în comunitatea noastră, sosirea acestora subliniază sinergia dintre CTP şi întreprinderile de producţie, unde, dincolo de simplul spaţiu, oferim un mediu adaptabil, adaptat nevoilor în evoluţie”, a spus Andrei Brinzea, Business Development Director la CTP Romania.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafaţă de 14,4 hectare şi include trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 65.000 mp şi numeroase elemente de infrastructură specifice, care leagă platforma de garare a aeronavelor de pista aeroportului.

Amplasat în partea vestică a României, la doar 10 km distanţă de Borş, cel mai mare punct de frontieră de pe graniţa vestică, CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea şi cu centrul industrial Eurobusiness II, dar şi cu mari oraşe învecinate precum Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen şi Budapesta.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments