21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPoliclinica din localitatea Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăud, a ajuns la afaceri de 4...

Policlinica din localitatea Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăud, a ajuns la afaceri de 4 mil. lei, plus 30%

Policlinica Maieru, un business medical dez­voltat în zona rurală, a mers pe creştere în 2023, cu circa 30%, ajungând la circa 4 mil. lei afaceri. În plus, au apărut noi specialităţi medi­cale disponibile pacienţilor, iar contractarea cu Casa de Asigurări pentru consultaţii decontate a crescut. În total, 43 de medici lucrează în cele trei clinici sub brandul Maieru, potrivit Ziarului Financiar.

”Avem mai multe specialităţi medicale, mai multe contracte cu Casa de Asigurări şi pe partea de medicină internă, pentru zonele rurale. Avem medic de familie în clinică. Acum suntem în ne­go­cieri pentru partea de imagistică, un pilon im­portant pentru dezvoltarea noastră. Suntem pe creştere de cel puţin 30% la cifra de afaceri în 2023 faţă de 2022”, a spus antreprenorul Alexan­dru Vasile, de profesie farmacist, citat de ZF. El a decis în urmă cu patru ani să pornească Policlinica Maieru în comuna bistriţeană cu acelaşi nume, la circa 45 de kilometri de Bistriţa.

”Suntem între 3 şi 4 mil. lei ca business în zona medicală. În următorii doi ani, estimăm să depă­şim 1 mil. euro, având ritmul de dezvoltare din pre­zent, este posibil. E o dezvoltare firească in­tra­rea pe noi specialităţi medicale, ne dorim să tratăm cât mai multe afecţiuni”, a mai spus antre­prenorul. Anul 2024 urmează să aducă aparatură nouă în clinicile Maieru, în special în zona de imagistică. În plus, şi specialităţile de ginecologie şi diabet urmează să intre în contract cu Casa, ceea ce va aduce noi pacienţi.

Nevoia de servicii medicale şi în mediul rural l-a determinat pe Alexandru Vasile să pornească un business în piaţa privată a sănătăţii, în mediul rural. Alături de antreprenor au venit şi alte businessuri medicale, cu care acesta colaborează pentru serviciile integrate, de laborator, de recuperare. În ultimii ani, marile oraşe, polii economici ai ţării, au atras investiţiile operatorilor privaţi, în vreme ce zonele rurale sau oraşele mai mici au rămas neacoperite de o ofertă medicală privată.

”Avem trei clinici, un centru de pediatrie în colaborare cu Med Total, o altă clinică din judeţ, laboratorul de analize, farmacii. Lucrurile cresc, colaborările cu medicii sunt de lungă durată şi fructifică toată munca noastră”, a concluzionat anteprenorul.

Policlinica Maierul a apărut în 2020 în comuna cu acelaşi nume din judeţul Bistriţa-Năsăud, mizând pe dezvoltarea în zona rurală, ocolită de investiţiile în sănătate

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments