21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIGrupul ebm-papst vinde divizia Industrial Drive Technology (IDT) către Siemens și accelerează...

Grupul ebm-papst vinde divizia Industrial Drive Technology (IDT) către Siemens și accelerează investițiile în Oradea

Sfârșitul lunii martie aduce noutăți în domeniul Industrial Drive Technology (IDT). Grupul ebm-papst, lider mondial în domeniul producției de motoare electrice și ventilatoare, a semnat un acord cu Siemens AG pentru vânzarea diviziei IDT. Tranzacția va fi finalizată până la jumătatea anului 2025 și este supusă aprobărilor de comerț exterior și de control al fuziunilor.

Ca parte a acordului, Siemens va prelua toți cei aproximativ 650 de angajați ai divizie IDT a ebm-papst din St. Georgen, Lauf an der Pegnitz și Oradea. De altfel, pe parcursul planificării acestui acord, reprezentanții angajaților au fost implicați activ și susțin proiectul. Liniile de producție a motoarelor din Hagenmoos – St. Georgen vor fi relocate la Oradea, ceea ce înseamnă că fabrica ebm-papst din St. Georgen va produce în viitor doar componente de ventilatoare.

”Vânzarea IDT face parte din implementarea strategiei corporative `Construim viitorul împreună`, care a fost pusă în aplicare începând cu 2022. Prin această strategie ebm-papst intenționează să se concentreze pe afacerea sa de bază, adică tehnologia de ventilație și încălzire, și să accelereze transformarea companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și digitalizarea, precum și expansiunea internațională”, a declarat Dr. Klaus Geißdörfer, CEO al grupului ebm-papst.

”Vom folosi veniturile obținute din vânzarea afacerii IDT pentru a extinde diviziile de Tehnologie a aerului și Tehnologie de încălzire, pentru a consolida cele trei regiuni, Europa, Asia și America, și pentru a investi în domenii de viitor, cum ar fi digitalizarea și sustenabilitatea portofoliului nostru de produse. Acest lucru ne va permite să răspundem cererii pe termen lung a pieței pentru soluții eficiente din punct de vedere energetic, în special pe piața centrelor de date, a camerelor de verificare contaminări și a pompelor de căldură. În același timp, creăm perspective de viitor excelente pentru compania noastră și pentru angajații noștri, inclusiv în locațiile în care se desfășura anterior activitatea IDT”, a completat acesta.

Divizia Industrial Drive Technology a ebm-papst fost deja desprinsă ca divizie independentă la mijlocul anului 2022 pentru a se putea concentra pe nevoile specifice ale pieței, independent de cerințele din domeniul tehnologiei de ventilație și încălzire.

”Divizia Industrial Drive Technology este extrem de atractivă și oferă un mare potențial de dezvoltare, în special la nivel internațional. De asemenea, dispunem de soluții de produse de vârf din punct de vedere tehnologic și de angajați cu înaltă calificare. Cu toate acestea, ceea ce ne-a lipsit până acum în acest domeniu de activitate a fost o organizație de vânzări globală care să ne ofere oportunități depline de creștere și dezvoltare”, subliniază Geißdörfer

Divizia IDT dezvoltă, produce și vinde soluții de vârf pentru produse din punct de vedere tehnologic, cum ar fi soluții de sisteme de acționare compacte și inteligente, inclusiv pentru sistemele de transport fără șofer.

”Vânzarea către Siemens AG înseamnă că IDT și toți angajații săi au acum aceste excelente perspective de dezvoltare internațională”, a adăugat Raymond Engelbrecht, CCO (Chief Commercial Officer) al diviziei Air Technology Europe și CEO al diviziilor IDT și Automotive, precum și al ebm-papst St. Georgen GmbH & Co. KG.

”Siemens ne cunoaște ca furnizor de mulți ani și este foarte familiarizat cu produsele noastre. Acționările fac parte din portofoliul principal al companiei. Siemens are un acces foarte bun pe piața internațională, o capacitate de vânzare puternică, un număr mare de clienți existenți pe piețele de bază focalizate și un configurator de produse end-to-end”, a mai spus Engelbrecht.

Cedrik Neike, membru al Consiliului de Administrație al Siemens AG și CEO al Digital Industries, a declarat: „Portofoliul inovator de sisteme de acționare mecatronice al ebm-papst și angajații săi foarte calificați se potrivesc excelent pentru Siemens. Prin această achiziție profităm de noi oportunități și de potențialul clienților pe piața în creștere rapidă a soluțiilor de acționare inteligente, alimentate cu baterii, în domeniul intralogisticii și al soluțiilor robotizate mobile.”

Planurile de viitor ale ebm-papst Oradea

Pentru ebm-papst Oradea, unde grupul are 450 de angajați, acest acord înseamnă dezvoltarea accelerată a investițiilor și domeniilor de producție. Astfel, în perioada următoare filiala va finaliza proiectele din industria auto iar, în paralel, va începe producția în industria AirTech. De altfel, acest ultim domeniu va deveni unul de bază pentru ebm-papst Oradea.

În paralel, conducerea companiei a început discuțiile cu administrația locală pentru achiziționarea unui teren in Parcul industrial Oradea unde grupul intenționează să se extindă prin construirea unei noi clădiri. De asemenea, ebm-papst Oradea colaborează și cu administrația județului pentru a dezvolta un hub R&D în Parcul Științific și Tehnologic Bihor, hub care va fi inaugurat în curând.

”În perioada următoare vom asigura transferul diviziei IDT către Siemens în cele mai bune condiții. În paralel ne vom construi propria clădire, unde vom dezvolta producția din industria AirTech și vom înființa un centru de servicii suport pentru grup”, a declarat Delia Ungur, directorul general al ebm-papst Oradea

Despre ebm-papst

Grupul ebm-papst, o companie de familie cu sediul central în Mulfingen, Baden-Württemberg, este lider mondial în producția de ventilatoare și motoare. Încă de la înființarea sa în 1963, liderul tehnologic a stabilit standarde internaționale de piață cu competențele sale de bază în domeniul tehnologiei motoarelor, al electronicii, al digitalizării și al aerodinamicii. ebm-papst oferă soluții durabile, inteligente și personalizate pentru practic orice cerință din domeniul tehnologiei de ventilație și încălzire.

În anul financiar 2022/23, grupul a realizat o cifră de afaceri de 2,540 miliarde de euro și are aproape 15.000 de angajați în aproape 30 de unități de producție (inclusiv în Germania, China și SUA) și aproximativ 50 de locații de vânzare din întreaga lume. ebm-papst stabilește standardele de referință în aproape toate industriile, cum ar fi tehnologia de ventilație, aer condiționat și refrigerare, tehnologia de încălzire, tehnologia informației, inginerie mecanică, intralogistică și tehnologie medicală.

În St. Georgen, ebm-papst dezvoltă soluții inteligente pentru industrii precum intralogistică, electronică și tehnologia medicală. ebm-papst St. Georgen include fabrica din Herbolzheim, fabrica din Lauf, Franconia, și o fabrică de producție în Oradea, România.

Informații suplimentare pot fi găsite pe internet la adresa www.ebmpapst.com.

Despre Siemens

Siemens AG (Berlin și Munchen) este o companie tehnologică de top care se concentrează pe domeniile industriei, infrastructurii, mobilității și sănătății. Fabrici eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor, lanțuri de aprovizionare rezistente, clădiri și rețele electrice inteligente, trenuri cu emisii reduse și confortabile și asistență medicală avansată – compania își sprijină clienții cu tehnologii care oferă beneficii tangibile. Combinând lumea reală cu cea digitală, Siemens le dă posibilitatea clienților săi să își transforme industriile și piețele, îmbunătățind viața de zi cu zi a miliarde de oameni. Siemens este proprietarul majoritar al companiei listate la bursă Siemens Healthineers – un lider mondial în domeniul tehnologiei medicale care modelează viitorul asistenței medicale. În anul fiscal 2023, care s-a încheiat la 30 septembrie 2023, Grupul Siemens a generat venituri de 77,8 miliarde de euro și un profit după impozitare de 8,5 miliarde de euro. La 30 septembrie 2023, compania avea aproximativ 320.000 de angajați la nivel mondial. Informații suplimentare pot fi găsite pe internet la adresa www.siemens.com.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments