8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTeraPlast a cumpărat grupul Wolfgang Freiler cu 16,5 mil. euro

TeraPlast a cumpărat grupul Wolfgang Freiler cu 16,5 mil. euro

TeraPlast (simbol bursier TRP) a încheiat achiziţia Grupului Wolfgang Freiler, intrând în proprietatea pachetului de 100% din capitalul social al companiilor WF Kunststoff Handels GmbH, Wolfgang Freiler GmbH & Co KG, Itraco GmbH, Polytech Industrie Kft, Sorgyari Ipari Park Kft şi Pro-Moulding Kft, potrivit unui raport publicat de producătorul de materiale de construcţii la Bursa de Valori Bucureşti.

”TeraPlast preia cele două unităţi de producţie de ţevi şi piese injectate din polietilenă aflate pe teritoriul Ungariei, gestionate de către companiile Polytech Industrie Kft., respectiv Pro-Moulding Kft., activitatea de distribuţie gestionată de compania austriacă Wolfgang Freiler GmbH & Co KG şi companii care gestionează un parc industrial maghiar şi activităţi administrative conexe, respectiv Sörgyári Ipari Park Kft., Itraco GmbH şi WF Kunststoff Handels GmbH”, se arată într-un raport publicat la BVB.

Pentru aceste acţiuni, Grupul TeraPlast a plătit suma de 16,53 milioane de euro către familia Uhl. Pentru finanţarea tranzacţiei, Grupul TeraPlast a contractat un credit de investiţii de la Banca Transilvania, în valoare de 13 milioane de euro.

”Deşi conform contractului semnat la începutul lunii februarie aveam termen până la finalul lunii aprilie pentru a realiza finalizarea tranzacţiei, am preferat să o implementăm mai repede pentru a putea consolida rezultatele Grupului Freiler pentru întregul trimestru al doilea al acestui an”, spune Alexandru Stânean, directorul general al Grupului TeraPlast.

Acţionarii TeraPlast au aprobat achiziţia Grupului austriac Wolfgang Freiler, în cadrul Adunării Generale Extraordinare din data de 11 martie 2024, marcând o etapă esenţială în integrarea şi consolidarea afacerilor la nivel de Grup. Transferul de proprietate a avut loc în 28 martie 2024.

Tranzacţia include şi un mecanism de „earn-out” în funcţie de EBITDA realizată de Grupul Freiler în 2024. Eventualele plăţi pentru earn-out-ul agreat se vor efecutua în 2025, după încheierea situaţiilor financiare ale anului 2024 pentru companiile din Grupul Freiler.

Grupul Freiler va fi consolidat în cadrul Grupului TeraPlast, iar efectele se vor vedea din trimestrul II în rezultatele financiare consolidate la nivel de Grup. Grupul Wolfgang Freiler aduce în cadrul TeraPlast active de valoare, cu un potenţial valoros de dezvoltare, reprezentând, totodată, oportunităţi atractive de extindere a amprentei geografice în centrul şi vestul Europei din perspectiva mixului din portofoliul de produse şi a schimbului de expertiză. În 2022 Freiler a înregistrat o cifră de afaceri de 31 milioane de euro şi o EBITDA de aproape 4 milioane de euro.

Operaţiunile M&A sunt parte integrată a strategiei TeraPlast de a livra investitorilor perspective de creştere pe termen lung şi de a oferi acţionarilor valoare adăugată prin extinderea către noi pieţe valoroase, care să crească rezilienţa Grupului şi capacitatea de a fructifica noi oportunităţi. Integrarea Grupului Freiler oferă o serie extinsă de sinergii, printre care se evidenţiază optimizarea costurilor şi îmbunătăţirea lanţurilor logistice, care se vor reflecta ulterior inclusiv în rezultatele financiare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments