4.7 C
Cluj-Napoca
marți, decembrie 10, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURISimtel vede o creştere de 28% a profitul net în 2024

Simtel vede o creştere de 28% a profitul net în 2024

Simtel Team (SMTL) vizează în 2024, la nivel consolidat, venituri operaţionale de 394,3 milioane de lei, EBITDA de 49,2 milioane de lei şi un profit net de 35,1 milioane de lei, reiese dintr-un comunicat.

Anul trecut, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 295,6 milioane de lei şi un profit net de 27,4 milioane la nivel consolidat. Veniturile operaţionale au ajuns la 291, milioane de lei. Astfel, bugetul de venituri şi cheltuieli indică pentru 2024 creşteri de 35% pe veniturile operaţionale şi 28% în ceea ce priveşte rezultatul net.

Zona de instalare soluţii la cheie de centrale fotovoltaice pentru clienţii companiei, precum şi cea de producţie şi furnizare de energie rămân în 2024 în centrul strategiei Simtel, dar în paralel compania urmăreşte continuarea diversificării surselor de venit prin oferirea de soluţii inovatoare de stocare a energiei, dezvoltarea reţelelor de staţii de încărcare pentru maşini electrice, implementarea soluţiilor de măsură şi control de tip Virtual Power Plant (VPP), precum şi lansarea unei linii de roboţi autonomi pentru curăţenie industrială, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte producţia de energie electrică, în 2024, Simtel mizează pe potenţialul parcurilor fotovoltaice proprii pe care compania le dezvoltă şi operează, în special pentru că o parte dintre acestea sunt deja la stadiul gata de construcţie şi urmează să intre în etapa de implementare. Grupul deţine în prezent şase de astfel de parcuri aflate în diverse stadii de implementare – în Pleşoiu, unde a fost finalizată prima fază a proiectului în august 2023, Anina, Ianca, Giurgiu, Mangalia şi Salonta. La momentul finalizării lucrărilor pentru toate proiectele, acestea vor avea o putere instalată totală de aproximativ 75 MWp DC şi vor genera anual o producţie de circa 100 GWh.

Pentru parcul fotovoltaic de la Giurgiu, compania a anunţat în data de 25 martie 2024 obţinerea unei finanţări nerambursabile în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de aproximativ 60,6 milioane de lei (fără TVA) pentru construirea centralei electrice fotovoltaice în cadrul acestui parc. Centrala electrică fotovoltaică de la Giurgiu va avea o capacitate instalată planificată de 52 MWp DC (putere maximă la nivelul panourilor). Terenul pe care va fi construită centrala este deţinut de companie, proiectul având obţinute deja toate autorizaţiile necesare pentru a demara implementarea – documentaţia tehnică, Avizul Tehnic de Racordare, autorizaţia de construire. Compania estimează că proiectul va fi finalizat în T4/2024 – T1/2025.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments