Spitalul Regina Maria Cluj, inaugurat în 2019, cea mai mare investiţie greenfield de pe piaţa locală a serviciilor medicale private din acel an, care a deschis recent a cincea sală de operaţie, a ajuns la 7.000 de intervenţii chirurgicale realizate în cei cinci ani de activitate şi a deservit peste 250.000 de pacienţi în ambulatoriul spitalului, potrivit Ziarului Financiar.
”Spitalul Regina Maria Cluj este prima unitate medicală privată din Cluj şi din regiune cu servicii integrate de spitalizare. De la deschiderea spitalului şi până astăzi noi tratăm pacienţi nou-născuţi, pentru că avem şi maternitate dar tratăm şi pacienţi în vârstă de peste 90 de ani. Abordăm o patologie complexă şi diversă şi avem echipe multidisciplinare foarte bune”, a declarat Marius Moldovan, directorul Campusului Medical REGINA Maria Cluj, citat de ZF.
Spitalul Regina Maria Cluj a fost deschis în 2019 în urma unei investiţii de 18 milioane de euro, cea mai mare investiţie greenfield din acel an. În cei cinci ani de activitate în cadrul spitalului au fost investigaţi peste 250.000 de pacienţi în ambulatoriu şi s-au realizat peste 7.000 de intervenţii chirurgicale.
”Mai mult, în cadrul spitalului sunt trei camere de gardă, una de obstetrică-ginecologie, una de adulţi şi una de pediatrie iar de la deschidere şi până acum peste 30.000 de pacienţi (atât adulţi, cât şi copii) ne-au trecut pragul în camerele de gardă. Avem şi maternitate şi în curând vom aniversa o nouă bornă de 5.000 de naşteri. Practic este modul cel mai concret şi frumos prin care noi contribuim la creşterea comunităţii clujene într-o manieră sănătoasă”, a mai spus Moldovan.
De când a fost deschis spitalul şi până în prezent au fost dezvoltate patru centre de specialitate, respectiv Centrul de Fertilitate şi FIV, Centrul de Diagnostic şi Tratament al Patologiei Tiroidiene, Centrul Integrat de Patologie a Sânului şi cel mai recent, Centrul de Chirurgie Urologică Minim Invazivă.