10.8 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIMedLife a majorat cu 50 mil. euro o linie de credit sindicalizată

MedLife a majorat cu 50 mil. euro o linie de credit sindicalizată

Reteaua medicală MedLife a majorat cu 50 milioane euro limita pentru un credit sindicalizat  accesat în decembrie 2022, ajungând astfel la 268,3 milioane de euro. Majorarea limitei a fost aprobată de actionarii Medlife în decembrie 2023.

Sindicatul de bănci care a semnat majorarea limitei de credit este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, agent de documentaţie, agent de facilitate şi garanţii şi finanţator, Raiffeisen Bank şi BRD Groupe Societe Generale, în calitate de aranjori principali mandataţi şi finanţatori şi Banca Transilvania şi ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucureşti, în calitate de aranjori principali şi finanţatori.

”De aproape 30 de ani construim cea mai mare reţea medicală din România, iar de mai bine de 10 ani suntem un partener de nădejde pentru zeci de antreprenori locali, MedLife dovedind rezultate excelente atât în ceea ce priveşte achiziţia de noi companii, cât şi din perspectiva proceselor de integrare aferente acestora. Există, în continuare, oportunităţi relevante în piaţă care ar permite Grupului să menţină tendinţa curentă de expansiune şi consolidare a pieţei de servicii medicale, concomitent cu captarea de profitabilitate suplimentară. Păstrând o abordare prudentă, ne dorim să evaluăm aceste oportunităţi,fondurile suplimentare urmând a fi utilizate cu precădere pentru derularea proceselor de M&A, cu focus pe achiziţii de companii profitabile care în mare măsură nu vor afecta indicatorii de profitabilitate şi îndatorare la nivel de Grup. În paralel cu planurile de dezvoltare, ne păstrăm obiectivul curent de a îmbunătăţi gradual profitabilitatea Grupului, precum şi gradul de îndatorare calculat ca Datorie Netă / EBITDA. Pentru acest obiectiv avem susţinerea multiplelor investiţii derulate în ultimii doi ani, care vor livra rezultate importante în perioada următoare”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.

Grupul a făcut o serie de achizitii în ultimii ani şi urmează o perioadă de consolidare şi eficientizare a activităţilor. Anul trecut, compania a deschis un spital de mari dimensiuni în Bucureşti, Provita-Nord, a modernizat şi extins gradual spitalul Medical Park din Bucureşti, a investit în clinici noi de radioterapie în Brăila şi Vâlcea, precum şi în trei noi roboţi chirurgicali în diferite locaţii din ţară şi a demarat, în premieră în Europa Centrală şi de Est, transportul cu drone pentru probele biologice.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments