Hexing Technologies Europe a închiriat 8.000 de metri pătraţi în cadrul proiectului Timisoara I Industrial Park, deţinut şi operat de Globalworth, unde urmează să deschidă în al doilea trimestru din acest an un centru pentru producerea de soluţii de contorizare inteligentă, inclusiv sisteme de contorizare a energiei electrice şi a apei, soluţii de automatizare a distribuţiei, invertoare solare, baterii şi încărcătoare pentru vehicule electrice.
”Punerea în funcţiune a unei unităţi în România se înscrie în strategia pe termen lung a companiei”, spune Jessica Fan, Senior Vice President in cadrul Hexing.
În prezent, proiectul Timisoara I Industrial Park găzduieşte companii precum Continental, Litens Automotive, Valeo, Coca-Cola.
”Cu această unitate de ultimă generaţie, definim viitorul spaţiilor şi caracteristicilor I&L, iar acest lucru se aliniază ideal cu angajamentul nostru privind inovarea, durabilitatea şi satisfacţia clienţilor, care vizează stabilirea de noi standarde în sectorul logistic şi industrial.” adaugă Mihai Zaharia, Head of Investments Romania si Group Capital Markets Director in cadrul Globalworth.
Se anticipează că facilitatea operată de Hexing Technologies Europe va genera oportunităţi de angajare de mare valoare, cu sprijinul guvernului local prin iniţiative de ajutor de stat menite să încurajeze crearea de locuri de muncă, spun oficialii companiei de consultanţă imobiliară CBRE România, care a consiliat Hexing în tranzacţie.
”Timişul este poate cea mai căutată piaţă de către jucătorii din energie, care au ajuns la un nivel de maturitate ce necesită deja facilităţi de producţie, nu doar terenuri energetice. Sectorul de producţie este în creştere, revenind la ritmul de dinainte de pandemie, un semn privind stabilitatea României – în 2023 înregistrăm pentru acest sector 18% din totalul activităţii de leasing”, explică Mădălin Aresmeriţoaie, Senior Consultant Industrial & Logistics Services, responsabil pentru piaţa Vest/Nord-Vest la CBRE România.
Cel mai mare hub logistic regional însumând 1,7 milioane de metri pătraţi moderni de spatii logistice si industriale, subpiaţa Vest / Nord-Vest găzduieşte prin intermediul unor oraşe importante precum Timişoara şi Cluj-Napoca atât dezvoltatori cât şi chiriaşi de renume internaţional, beneficiind de proximitatea graniţei de vest a ţării. Forţa de muncă calificată şi poarta de acces către Europa de Vest, face ca zona Vest / Nord-Vest să fie cea mai căutată subpieţă regională de către dezvoltatori şi investitori.
Judeţul Timiş deţine cea mai mare pondere a stocului industrial modern la nivel regional şi găzduieşte numeroase facilităţi de producţie, logistică şi depozitare, unde dezvoltatorii valorifică combinaţia creată de locaţia strategică, infrastructura şi forţa de muncă calificată, iar 87% din stocul modern este de clasă A. De asemenea, partea de Vest / Nord-Vest a ţării va fi cel mai mare beneficiar al viitoarelor livrări de spatii industriale si logistice, respectiv 45%, urmată de Bucureşti cu 32% şi de regiunea Est / Nord-Est cu 14% din totalul, arată datele CBRE România.