12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Oltean din Reghin a ajuns la afaceri de aproape 56 milioane...

Familia Oltean din Reghin a ajuns la afaceri de aproape 56 milioane de euro cu grupul de firme Maviprod-IRUM

Grupul de firme Maviprod-IRUM, deţinut de familia Oltean din Reghin, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 55,9 mil. euro, iar pentru anul în curs a fost bugetată o creştere de 5% a afacerilor faţă de 2023. IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora, potrivit Ziarului Financiar.

”Atât pentru industria agricolă, cât şi pentru cea forestieră au existat în ultimii ani evenimente care au pus în dificultate desfăşurarea activităţii în limite normale, mai agresive decât cele cunoscute deja. Pentru cei cu activitate în aceste domenii s-a tradus prin incertitudine, iar această incertitudine continuă şi în 2024.”, a declarat Mircea Eugen Oltean, director general IRUM Reghin, citat de ZF.

Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva. IRUM a încheiat parteneriate cu companii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective. Astfel, în prezent produsele IRUM ajung la export în 35 de ţări de pe patru continente, pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia şi Luxemburg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania, Afica de Sud sau Chile, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.

”Noi, ca producător, facem tot posibilul să ne susţinem clienţii, atât prin variante de finanţare, cât şi prin produse calitative care să îi ajute pe termen lung să îşi îmbunătăţească activitatea. Avem o strategie puternică şi credinţa că o să reuşim să depăşim acest declin al pieţei.”, a spus Mircea Eugen Oltean.

În urma investiţiilor făcute în anii trecuţi, IRUM şi-a mărit capacităţiile de producţie şi a reuşit să aducă îmbunătăţiri utilajelor fabricate, a adăugat noi produse în portofoliu (cel mai important fiind noul tractor agricol românesc TAGRO), au fost deschise noi puncte de lucru, iar echipele de vânzări şi service s-au dezvoltat foarte mult. În prima parte a anului 2022, compania a lansat un nou produs, respectiv varianta actualizată a tractorului agricol de 102 c.p., TAGRO Stage V.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments