8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAlpha Bank România a finalizat anul 2023 cu profit net de 38...

Alpha Bank România a finalizat anul 2023 cu profit net de 38 mil. euro, plus 15%

Alpha Bank România a raportat pentru 2023 un profit net de 38 mil. euro, mai mare cu 15% faţă 2022, creşterea câştigului fiind influenţată de activitatea comercială puternică şi de administrarea eficientă a costurilor si riscurilor.

La finalul anului 2023, activele totale ale băncii au depăşit 4,7 miliarde euro, echivalentul unei creşteri de 11% an la an, potrivit datelor transmise vineri de instituţia bancară. În paralel, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a ajuns la 3,2  mld. euro expunere netă, realizând o creştere de 9% faţă de anul precedent, în timp ce depozitele clienţilor au depăşit 3,5 mld. euro, în creştere cu aproximativ 18% faţă de anul anterior.

Pe segmentul Corporate Banking, Alpha Bank Romania a înregistrat o creştere de  22% a portofoliului de credite. Banca şi-a intensificat prezenţa pe segmentul creditelor sindicalizate atât ca participant, cât şi ca aranjor în sectoare diverse, cum ar fi: energie, producţie, agribusiness, logistică sau real estate.

În cursul anului 2023, Alpha Bank Romania a încheiat un parteneriat cu Fondul European de Investiţii (FEI) cu scopul de a acţiona ca intermediar financiar în cadrul componentelor Competitivitate şi Sustenabilitate ale Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Totodată, banca s-a alăturat celor trei noi programe naţionale lansate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), menite să stimuleze înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) în România.

Datele băncii arată că în 2023, volumul de noi credite IMM a crescut cu 22%, portofoliul de credite IMM avansând astfel cu 25% faţă de finalul anului 2022; În paralel, volumul de noi credite de consum a crescut cu 12%, portofoliul de credite de consum avansând astfel cu 4% faţă de finalul anului 2022;

În ceea ce priveşte volumul tranzacţiilor iniţiate de comercianţi şi procesate prin soluţiile de acceptare ale băncii, acestea au crescut cu 27% faţă de anul precedent. În luna septembrie 2023, Alpha Bank România a inaugurat expoziţia “Cele două feţe ale monedei. Mijloace de schimb – Capodopere ale artei”, găzduită de Muzeul Băncii Naţionale a României (BNR).

Este pentru prima oară când Colecţia numismatică Alpha Bank, una dintre cele mai importante colecţii de monede antice din lume, călătoreşte în afara graniţelor Greciei. Alpha Bank România este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments