18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIRetailerul La Cocoş a ajuns la afaceri de 1 mld. lei şi...

Retailerul La Cocoş a ajuns la afaceri de 1 mld. lei şi patru magazine

Retailerul La Cocoş, controlat de antreprenorul Iulian Nica, a închis anul trecut cu vânzări de aproape 1 mld. lei, cu 40% mai mari decât în 2022. După cifra de afaceri, La Cocoş este cea mai puternică reţea locală din comerţul alimentar.

Avansul accelerat al vânzărilor a venit în cazul retailerului autohton şi ca urmare a deschiderii în 2023 a celui de-al treilea hipermarket. Iar planuri­le companiei nu se opresc aici, fiind bugetate încă cinci magazine până la final de 2025. Primul dintre acestea va fi la Braşov. Noua unitate, care va măsura 10.000 mp, va fi amplasată în complexul Brintex-Braşov, situat în cartierul Bartolomeu, spun reprezen­tanţii companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, care a intermediat acordul dintre retailer şi centrul comercial.

Retailerul La Cocoş este activ pe formatul de hipermarket şi este cunoscut pentru politica preţurilor mici. De altfel, aceasta a fost şi principala „armă“ a companiei în lupta cu concurenţa, în condiţiile în care formatul de magazine mari, de tip hipermarket, a tot pierdut teren în ultimii ani în favoarea discountului şi a proximităţii moderne. Pentru a ţine preţurile jos însă, compania a investit mai puţin în amenajare şi ambianţă.

Mai mult, reţeaua a mizat pe un număr redus de produse – aproximativ 12.000 de SKU-uri, cele mai vândute articole din fiecare categorie. Totodată, retailerul le oferă clienţilor 2 sau 3 preţuri de vânzare pentru fiecare produs, în funcţie de cantitatea cumpărată.

La Cocoş este o afacere antreprenorială relativ tânără, primul magazin din Ploieşti fiind deschis în urmă cu un deceniu. Iniţial, acesta măsura 400 mp şi vindea produse de import din Marea Britanie. De altfel, omul de afaceri a avut şi un magazin online, lapreţuridecriza.ro, unde vindea aceleaşi articole.

Magazinul nou anunţat, cel din Braşov, va fi amplasat în cadrul Brintex Discount Shopping Center, deschis acum 18 ani şi remodelat recent. Acesta găzduieşte 200 de magazine, spaţiul fiind integral închiriat. Zilnic, centrul comercial are 5.000 de vizitatori, iar deschiderea La Cocoş este aşteptată să genereze o creştere semnificativă a numărului de clienţi zilnici.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments