10.8 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBMW a bătut palma cu NTT DATA pentru un centru IT la...

BMW a bătut palma cu NTT DATA pentru un centru IT la Cluj-Napoca, unde vor lucra mii de angajaţi în următorii ani

BMW Group şi NTT DATA Romania au semnat un acord pentru înfiinţarea unui joint venture (JV) în România. Astfel, BMW Group continuă să-şi extindă reţeaua globală de centre IT şi beneficiază de talentul şi experienţa în sectorul software. Contractul de joint venture este supus revizuirii şi aprobării de către autorităţile relevante. Cele două companii vor deschide biroul noului joint venture la Cluj, iar colaborarea va demara cu 120 de specialişti software. Accent va fi pe dezvoltarea şi implementarea soluţiilor IT pentru regiunea europeană.

”Cu NTT DATA, ne bazăm pe un partener puternic care are o reţea excelentă într-o regiune tehnologică dinamică şi ne permite să dezvoltăm competenţe software suplimentare într-un ritm accelerat şi într-o manieră ţintită. În colaborare cu companii precum NTT DATA, putem stabili huburi IT puternice şi, prin urmare, putem oferi un răspuns la deficitul de experţi IT”, a declarat Alexander Buresch, director IT executiv şi vicepreşedinte executiv al BMW Group IT.

Joint venture-ul beneficiază de experienţa extinsă a NTT DATA în dezvoltarea agilă de software şi de reţeaua sa excelentă în comunitatea IT locală din România. Noua locaţie din România are scopul de a sprijini BMW Group IT în Europa şi de a dezvolta proiecte şi inovaţii IT pentru producţie, dezvoltare, resurse umane, vânzări şi servicii financiare BMW.

”Sunt extrem de încântă să anunţ planurile noastre de a deschide împreună cu BMW Group un nou centru de dezvoltare software în Cluj-Napoca. Această colaborare îşi propune să sprijine producătorul auto în misiunea sa de transformare digitală”, declară Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania.

NTT DATA Romania a avut în anul 2022, cel mai recent an pentru care există date publice disponibile, o cifră de afaceri de 95,6 milioane de euro (471,1 milioane de lei), plus 10% comparativ cu anul 2021, potrivit mfinante.ro.

Joint venture-ul va fi înfiinţat la Cluj-Napoca. Oraşul, cunoscut ca centru universitar, oferă un ecosistem puternic pentru inovaţie, cu antreprenoriat solid, companii de tip start-up şi un număr mare de talente pe scena tech. Acest lucru creează un potenţial ridicat de creştere pe termen lung a joint venture-ului. Se preconizează că joint venture-ul va angaja aproximativ 250 de dezvoltatori de software până la sfârşitul anului 2024 şi intenţionează să crească la câteva mii de angajaţi până în 2027.

BMW Group şi NTT DATA colaborează într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. Semnarea contractului de joint venture marchează următorul pas important în acest parteneriat. BMW Group a avansat deja în digitalizarea întregii companii şi a proceselor sale interne şi externe.

De câţiva ani, huburile IT şi software din Germania, SUA, Africa de Sud, India, Portugalia (joint venture Critical TechWorks) şi China (LingYue Digital IT Co. Ltd. şi BA TechWorks) au consolidat competenţa în software a producătorului premium. Ele contribuie semnificativ la dezvoltarea şi operarea soluţiilor IT inovatoare pentru BMW Group. Un total de peste 9.400 de angajaţi din întreaga lume lucrează deja în domeniul IT şi al dezvoltării software pentru BMW Group şi joint venture-urile sale.

NTT DATA Romania ocupă o poziţie-cheie pe piaţa IT, furnizând o gamă variată de servicii şi soluţii pentru clienţii din diverse industrii. Cu accentul pus pe inovaţie, calitate, performanţă şi satisfacţia clienţilor, compania rămâne în fruntea progreselor tehnologice, sprijinind creşterea şi succesul clienţilor la nivel local şi global. Parte a Grupului NTT DATA, cu clienţi în peste 50 de ţări, compania îmbină acoperirea globală cu avantajul tehnologic şi expertiza locală. Această sinergie facilitează progresul clienţilor şi al societăţii spre digitalizare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments