21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCompania ebm-papst România încheie anul 2023 cu o cifră de afaceri record...

Compania ebm-papst România încheie anul 2023 cu o cifră de afaceri record și deschide două huburi de cercetare și IT în Oradea

Grupul ebm-papst este o companie de familie cu sediul central în Mulfingen, Baden-Württemberg, Germania și un lider global în producția de ventilatoare și motoare electrice. Rezultatele excepționale obținute de filiala din România, anul trecut, au condus la implementarea unor noi proiecte ambițioase. Recrutarea de noi talente a început deja.   

Cu peste 20.000 de produse, ebm-papst oferă produse personalizate, eficiente din punct de vedere energetic și inteligente pentru aproape orice tehnologie de ventilație și sisteme de motoare.

În România, cu o echipă tânără, compania și-a început activitatea în Oradea, în decembrie 2017. La început, filiala a avut o echipă locală mică, de doar 17 angajați, însă în scurt timp aceasta a crescut semnificativ. În decembrie 2018, ebm-papst ajungea la 140 de angajați. Trendul ascendent a continuat și în anii următori, fără oprire, compania ajungând în prezent la peste 450 de angajați.

Investițiile ebm-papst în Oradea se ridică în total la 25 milioane de euro. Fiind o companie de familie, strategia acesteia este pe termen lung și implică planuri de dezvoltare multianuale și de investiții pe care compania a reușit să le realizeze. De la înființarea companiei în Oradea în noiembrie 2017, în fiecare an aceasta și-a extins spațiile și capacitățile de producție deținute.

În mai puțin de cinci ani de la înființare, ebm-papst a ajuns la o cifră de afaceri de aproape 65 de milioane de euro, la finele anului 2023. Deși are dimensiunile unei companii multinaționale, aceasta a păstrat toate avantajele unei companii germane de familie și funcționează după aceleași principii de bază simple și sănătoase: asigurarea de locuri de muncă stabile, într-un mediu de lucru curat și sigur. Relațiile de muncă în cadrul ebm-papst se bazează pe respect și comunicare.

Anul acesta, ebm-papst Romania intră într-o nouă etapă de dezvoltare și diversificare a activităților sale din Oradea. Odată cu succesul relocării primei linii de producție pentru industria Airtech, compania a demarat noi proiecte ambițioase în Oradea: dezvoltarea atât a unui hub de cercetare și dezvoltare (R&D) cât și a unui hub IT. Rolul hubului de R&D este de a contribui la dezvoltarea produselor specifice industriei Airtech, iar hubul de IT va susține centralizarea și standardizarea tehnologiilor la nivelul întregului grup ebm-papst.

Unul dintre angajamentele de bază ale companiei este acela că fiecare produs nou dezvoltat trebuie să-și depășească predecesorul atât din punct de vedere economic, cât și ecologic. Ebm-papst își îmbunătățește continuu produsele, concentrându-se în special pe creșterea eficienței energetice, reducerea nivelului de zgomot si digitalizare.

Optimizarea aerodinamică, integrarea materialelor inovatoare, utilizarea motoarelor cu comutație electronică (EC motors), cât și controlul inteligent sunt domenii pe care ebm-papst le explorează constant. Hubul de cercetare din Oradea va susține aceste domenii strategice, fiind totodată și un pol de atracție pentru specialiștii din domeniu.

Procesul de recrutare pentru noi talente a început deja. Compania recrutează atât ingineri hardware și software (embedded), cât și specialiști IT. Pentru detalii despre oportunitățile de angajare puteți urmări contul companiei de LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/ebmpapst-romania/).

În ceea ce privește consolidarea echipei din Oradea, ebm-papst colaborează strâns nu doar cu sediul central din Germania, ci și cu universitățile locale din Oradea, Cluj și Timișoara. Această inițiativă are ca scop identificarea și atragerea tinerilor talentați, oferindu-le oportunități de creștere și dezvoltare în cadrul echipei din Oradea.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments