21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la OVES Enterprise investesc 100.000 de euro într-o nouă linie...

Clujenii de la OVES Enterprise investesc 100.000 de euro într-o nouă linie pentru fabricarea dronelor mici dotate cu AI

Compania românească OVES Enterprise, specializată în dezvoltare de software şi fabricarea de drone, îşi extinde producţia de drone, investind 100.000 de euro într-o nouă linie, destinată fabricării dronelor de mici dimensiuni, dotate cu Inteligenţă Artificială, ce pot fi operate în grupuri mai mari (swarms) şi coordonate prin sisteme centralizate de control.

Reprezentanţii OVES Enterprise susţin că noile drone dezvoltate de companie sunt dotate cu funcţii care răspund evoluţiei dinamicii conflictelor armate moderne ce presupun identificarea de soluţii cu eficienţă foarte ridicată, însă, mai ieftine, şi care pot realiza cu uşurinţă misiuni importante.

Practic, noua linie de producţie include momentan un singur model de dronă, numit Ajeet, care este conceput pentru a fi operat în grup. Ajeet funcţionează, însă, şi individual, pentru realizarea diferitelor task-uri, care ţin, în principal, de supraveghere şi loitering.

Noua dronă produsă de OVES Enterprise este destinată companiilor private din zona de defense, care au în derulare contracte şi angajamente asumate faţă de organisme guvernamentale implicate în multiple operaţiuni, dar şi guvernelor / armatelor din diferite zone ale globului.

”Avansând în toate aceste discuţii legate de drone, dar păstrând o strânsă legătură cu partenerii noştri din zonele de conflict, ne-am dat seama că trebuie să construim un model de dronă care să poată realiza misiuni importante şi, totodată, să folosim tehnologia de <<swarming>>. În viitorul apropiat, în teatrele de operaţiuni vom găsi stoluri de drone care vor realiza misiuni complexe. Iar un mod de luptă inteligent este să foloseşti drone de mici dimensiuni, ale căror costuri sunt de ordinul sutelor de dolari, pentru a neutraliza, de exemplu, tancuri care valorează mai multe milioane de dolari”, a spus Mihai Filip, CEO OVES Enterprise, menţionând că, deşi de mici dimensiuni, dronele Ajeet respectă toate standardele în vigoare, cum ar fi BMS (Battery Management System – obligatoriu din acest an) sau faptul că fiecare dronă trebuie să deţină un transponder pentru ca drona să poate fi localizată precis, în orice moment.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments