21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIRaiffeisen Bank a avut în 2023 un profit de 1,7 mld. lei,...

Raiffeisen Bank a avut în 2023 un profit de 1,7 mld. lei, plus 39%, şi venituri de 3,7 mld. lei

Raiffeisen Bank România a înregistrat în 2023 venituri de 3,7 miliarde lei, în creştere cu 16%, şi un profit net de 1,7 miliarde lei, cu 39% mai mare faţă de cel din 2022, potrivit raportului financiar publicat la BVB. Activele totale ale băncii au depăşit pragul de 70 de miliarde lei, echivalentul unei creşteri de 13%, iar soldul de credite nete a ajuns la 40,7 miliarde de lei, cu 3% mai mult faţă de finalul anului 2022, evoluţie impulsionată în principal de segmentele de clienţi persoane juridice.

În medie, pe parcursul anului 2023, peste 40% dintre creditele ipotecare acordate persoanelor fizice au fost credite ”verzi”. Imprumuturile acordate corporatiilor au crescut cu 8% an la an, atat prin implicarea in finantarea proiectelor sustenabile (energie regenerabila, eficienta energetica), cat si a proiectelor sociale, sustinand astfel dezvoltarea afacerilor clientilor si economia romaneasca. Un trend ascendent l-au avut si creditele pentru IMM-uri (plus 7% an la an).

”Performantele anului 2023 se datoreaza noii perspective cu care venim asupra industriei bancare, dar mai ales echipelor noastre care, zi de zi, au dialogat 1:1 cu clientii nostri.”, spune  Zdenek Romanek, Presedinte si CEO, Raiffeisen Bank Romania.

La finalul anului 2023, planurile de investitii, pensiile facultative si asigurarile de viata cu componenta de economisire au inregistrat o crestere de peste 130%. Peste 100.000 de astfel de produse au fost deschise de catre clientii Raiffeisen Bank in 2023.

Majoritatea romanilor, care au aderat la un fond de pensii facultative anul trecut, a ales Fondul de Pensii Facultative Raiffeisen Acumulare, dupa cum arata datele oficiale la nivelul lunii decembrie 2023 si datele furnizate de S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A.

Activele aflate in administrarea SAI Raiffeisen Asset Management S.A au crescut cu peste 25% la final de an depasind valoarea de 4 mld. lei. La finalul anului 2023, compania de asset management din cadrul grupului Raiffeisen s-a situat pe pozitia a 2-a in topul de specialitate, din Romania, cu o cota de piata de 20,1% (dupa activele nete administrate, la 31 decembrie 2023, conform AAF). Activele fondurilor cu componenta de actiuni au avut o crestere de 32%, fata de anul precedent.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments