22.6 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIVodafone anunţă extinderea colaborării cu Samsung în 20 de oraşe din ţară...

Vodafone anunţă extinderea colaborării cu Samsung în 20 de oraşe din ţară pentru proiectul de reţea Open RAN

Vodafone România continuă procesul de actualizare a infrastructurii de reţea, odată cu extinderea unui parteneriat cu gigantul sud coreean Samsung, care prevede utilizarea în alte 20 de oraşe din România a utilizării tehnologiei Open RAN, conform unui anunţ al companiei. Tehnologia Open RAN le permite operatorilor de telecom să folosească furnizori diferiţi de echipamente şi de software, oferind astfel o flexibilitate mai mare şi potenţial şi costuri mai mici.

Samsung pune la dispoziţia Vodafone software RAN multi-RAT (multi-Radio Access Technology – tehnologie care permite dispozitivului conectarea simultană la cel puţin o celulă de reţea), soluţii de automatizare şi echipamente radio triplu-bandă, precum şi echipamente radio 5G care suportă Multiple Input Multiple Output masiv. Echipamentele radio triplu-bandă de la Samsung combină benzile de frecvenţă de 700MHz, 800MHz şi 900MHz într-o singură bandă radio compactă care furnizează acoperire multi-spectru pentru serviciile 2G, 4G şi 5G, ceea ce asigură reţelei capacitate şi flexibilitate crescute, dar şi eficienţă energetică. În plus, este util dezvoltării serviciilor Internet of Everything (IoE), comunicaţiilor machine-to-machine (M2M) şi serviciilor de voce în roaming în Europa. 

”Tehnologia Open RAN ne deschide noi orizonturi pentru extinderea reţelelor şi îmbunătăţirea capacităţii lor. Pe măsură ce vom vedea  Inteligenţa Artificială generativă, dar şi alte tehnologii emergente devenind parte integrantă din serviciile oferite de companii şi sectorul public, reţeaua are nevoie să fie ea însăşi inteligentă, sigură, adaptabilă şi capabilă să integreze din mers inovaţiile din domeniu şi cu un consum de energie cât mai redus. În plus, pentru operatori face mult mai simplă şi mai eficientă din punctul de vedere al costurilor de instalare şi întreţinere partajarea reţelelor în zone izolate”, a declarat Nicolae Vîlceanu, Chief Network Officer, Vodafone România. 

Anunţul de astăzi vine în urma testelor de succes pe care Vodafone le-a început alături de Samsung şi alţi parteneri anul trecut în România. Vodafone se numără printre primele companii care şi-a construit un ecosistem puternic de vendori Open RAN, inclusiv prin integrarea de hardware şi software multi-vendor in infrastructura sa şi, mai recent, a unei arhitecturi pe bază de componente realizate cu tehnologii bazate pe siliciu.

În România, Vodafone colaborează cu parteneri diverşi, printre care Samsung, pentru implementarea de staţii de bază radio 2G, 4G şi 5G (pentru transmiterea traficului generat de către clienţi conectaţi la reţeaua de acces spre reţeaua core), cu Dell Technologies pentru serverele Dell PowerEdge concepute pentru traficul Open RAN şi cu Wind River pentru software Containers as a Service (CaaS), cunoscute şi ca software pentru nivelul de abstractizare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments