12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTraderul de cereale East Grain din Cluj-Napoca a bifat afaceri de peste...

Traderul de cereale East Grain din Cluj-Napoca a bifat afaceri de peste 700 mil. lei în 2023

Traderul de cereale East Grain din Cluj-Na­poca, controlat de Agro­fert, a finalizat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 701 mil. lei (141,7 mil. euro) şi estimează pentru anul în curs o creştere de peste 6% a afacerilor, până la 745 mil. lei (aproximativ 150 mil. euro), potrivit Ziarului Financiar. Grupul East Grain a avut anul trecut afaceri consolidate de 991 mil. lei (200,3 mil. euro), iar bugetul pentru acest an este de 1,269 mld. lei.

”Consolidat, grupul a încheiat anul 2023 cu aproape 200 milioane de euro, pentru 2024 am bugetat 250 milioane de euro, bazându-ne pe creşterea organică a volumelor, plus dezvoltarea afacerilor în Serbia. Gestionarea volatilităţii preţurilor şi finanţarea capitalului de lucru au fost principalele provocări cu care ne-am confruntat în anul 2023, dar am reuşit să le gestionăm cu succes“, a declarat Csaba Cserhati, chief financial officer (CFO) East Group, citat de ZF.

East Group este format din cinci companii, cea mai mare fiind East Grain, care se ocupă de comerţul de cereale, plante oleaginoase, materii prime furaje şi îngrăşăminte. Cele­lal­te companii sunt East Cargolog (activităţi de logistică), East Silodep (depozitări şi prestări servicii pentru fermieri – depozitare, curăţare, con­di­­ţionare marfă), East Grain Hungary (subsidiara din Ungaria, care se ocupă preponderent de co­merţul cu cereale) şi East Agro Input (deţinută în coproprietate cu firma Agroleg Varo, care se ocupă cu distribuţia de inputuri agricole), potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii East Grain.

”După ce în anul 2022 s-a înre­gistrat o volatilitate semnifica­tivă, ma­nifestată printr-o creştere a preţurilor faţă de anul 2021, de plus 6%, în mare parte din cauza răz­boiului din Ucraina, anul 2023 a avut un trend de scădere semnificativă a preţurilor de piaţă faţă de anul 2022, de minus 30%. În 2024 ne aşteptăm la o presiune asupra preţurilor, rezul­tând probabil şi într-o diminuare a marjelor comerciale. La momentul actual oferta globală pare a fi peste cerere, singurii factori care ar mai putea influenţa pieţele fiind vremea şi evident conflictele regionale”, a spus Radu Oltean, head of trading la East Grain, citat de ZF.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments