18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDr. Holhoş a investit 1,5 mil. euro într-o nouă clinică la Târgu-Mureş

Dr. Holhoş a investit 1,5 mil. euro într-o nouă clinică la Târgu-Mureş

Medicul Teodor Holhoş, fondatorul reţelei de oftal­mologie Dr. Holhoş, a investit 1,5 mil. euro într-o nouă clinică de oftalmologie în Târgu-Mureş şi estimează că va depăşi anual pragul de 5.000 de operaţii dat fiind extin­derea reţelei cu această nouă unitate, potrivit Ziarului Financiar.

”Suntem entuziasmaţi că tocmai am început activita­tea la Târgu-Mureş, am pus bazele unei clinici ultramo­derne şi venim cu lucruri noi, precum operaţiile refractive cele mai avansate. Deci aducem tehnologia robotică şi într-un oraş universitar”, a spus medicul Teodor Holhoş, fondatorul reţelei de oftalmologie Dr. Holhoş, citat de ZF.

Acesta a făcut primele operaţii în urmă cu 15 ani şi a pus bazele unei reţele, plecând de la o clinică în Alba Iulia. A ajuns la o reţea de 6 clinici de oftalmologie în Alba Iulia, Turda, Me­diaş, Sibiu, Cluj-Napoca şi Târgu­-Mureş.

”Eu doar vroiam să operez, să-mi desfăşor ac­ti­vitatea pentru care m-am format ca şi chirurg oftalmolog. Am încercat să intru şi la spitalul de stat în Alba Iulia. Nu m-au primit, deşi era un loc liber. Mi-am construit practic viitorul. Pe vre­mea aceea nu ştiam dacă o să am succes, nu o să am succes şi nici nu am calculat, pentru că eu sunt medic, nu sunt om de afaceri”.

A deschis a doua clinică în Turda, unde consultase în timpul rezidenţiatului din Cluj pentru că avea pacienţi acolo care îl ştiau. Avea astfel două zile de operaţii în cele două clinici.

”Acum am ajuns să-mi trăiesc visul şi doar operez în fiecare zi, am şi o zi liberă luni. Acum 3 ani am deschis în Sibiu, acum 2 ani în Cluj şi anul acesta ultima clinică în Târgu Mureş pentru că am reuşit să fac operaţiile foarte repede. Eu fac 66 de operaţii de cataractă într-o zi, îmi permit să merg la câte o clinică o dată la 2 săptămâni, să grupez pacienţii, să-i operez”.

El spune că de operaţii se ocupă singur, are însă o echipă de 11 medici care consultă şi pregătesc pacienţii, echipa de asistente pe care le-a pregătit în străinătate. Medicul a ajuns la aproape 30.000 de operaţii realizate. Doar anul trecut a operat 4.600 de pacienţi iar cu noua clinică din Târgu Mureş va depăşi pragul de 5000 de operaţii pe an.

Reţeaua include şase clinici şi 13 cabinete în care se consultă. Doar la Târgu Mureş a investit peste 1,5 mil. euro, doar în aparatul laser cu care se fac operaţiile în 7 secunde a investit jumătate de milion de euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments