13.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAmer Sports Ro are 6 mil. euro pentru o unitate de producţie...

Amer Sports Ro are 6 mil. euro pentru o unitate de producţie a echipamentelor sportive în Oradea

Compania Amer Sports Ro, parte a grupului finlandezo-chinez Amer Sports, unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente sportive din lume, investeşte 6 mil. euro într-o hală de producţie pe o suprafaţă de 33.792 de metri pătraţi de teren în Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO). Investiţia va duce la crearea a 200 de noi locuri de muncă, potrivit ADLO.

”Cea mai mare investiţie atrasă prin negociere directă în anul 2023 în parcurile industriale din Oradea are o valoare de 6 milioane de euro, aceasta urmând a genera 200 de locuri de muncă. Investiţia constă în construirea unei hale de producţie echipamente de sport şi va fi realizată de compania Amer Sports Ro pe o suprafaţă de 33.792 de metri pătraţi de teren în Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea”, a declarat Alina Silaghi, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), într-un comunicat de presă.

Grupul finlandezo-chinez Amer Sports produce de mai bine de două decenii clăpari în România. Iniţial, grupul a colaborat cu compania locală Chimsport, care deţinea o fabrică la Orăştie, care lucra în sistem lohn cu Amer Sports. Ulterior, grupul internaţional a preluat fabrica de la Orăştie şi a început producţia proprie în România.

Grupul Amer Sports, fondat în Finlanda în 1950, însă cumpărat de chinezi între timp, are în portofoliu mai multe branduri internaţionale precum Salomon, Wilson (produse pentru mai multe sporturi, de la tenis la baschet), Atomic (echipamente de schi). Amer Sports a semnat primele contracte cu producătorii locali în anii ’90, când au început să realizeze în România componente pentru brandul Salomon. Apoi, a extins lista de furnizori, ajungând să producă local clăpari, căşti, ochelari de munte legături de schi, roţi şi jante pentru biciclete.

Amer Sports Ro cu sediul în Orăştie, judeţul Hunedoara, companie controlată de Amer Sports din Finlanda, a avut afaceri de peste 229 mil. lei (46,5 mil. euro) în 2022, ultimul an pentru care există date publice, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Faţă de anul anterior, compania şi-a dublat veniturile. Amer Sports Ro a finalizat anul 2022 cu un profit net de peste 12 mil. lei (2,45 mil. euro) şi cu un număr mediu de 502 angajaţi, conform datelor publice.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments