22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de plasă sudată Intertranscom Impex din Bacău a cumpărat cu 7,5...

Producătorul de plasă sudată Intertranscom Impex din Bacău a cumpărat cu 7,5 mil. euro fabrica de sârmă Dan Steel din Beclean

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din Romania, aflată în procedură de faliment, a fost vândută, în cadrul unei licitaţii publice, pentru suma de 7,5 milioane de euro, către Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din Bacău detinut de antreprenorul Ioan Teslaru. Noul proprietar vrea să repornească producţia.

”Am reuşit, în urma unui proces amplu şi riguros, să identificăm investitori viabili pentru una din companiile ce au jucat un rol cheie în industria metalurgică. Prin această tranzacţie de succes, setăm premisele pentru continuarea dezvoltării eficiente a industriei metalurgice din România şi reuşim să salvăm încă un obiectiv important din istoria afacerilor româneşti”, declară Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj. CITR Filiala Cluj împreună cu Prime Insolv Practice, în calitate de lichidatori judiciari, au organizat licitaţia în data de 25 ianuarie 2024.

Înfiinţată în 1991, societatea Dan Steel Group Beclean a avut ca principal obiect de activitate producţia de metale feroase, sub forme primare şi de feroaliaje (cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri etc), destinate atât pieţei interne, cât şi celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia). Produsele fabricate de societate au fost destinate în special sectorului construcţiilor şi al agriculturii, precum şi altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum.

Declinul cifrei de afaceri a început în anul 2017, când diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru şi la creşterea semnificativă a gradului de îndatorare. Situatia financiară a fabricii a fost influentată şi de măsurile impuse în anul 2018 de Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparţinând industriei siderurgice, care au obligat Dan Steel Group Beclean să îşi asigure materia primă din cadrul UE, cu plata în avans. Compania a acumulat datorii de peste 35 milioane euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments