25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIPeste 3.000 de elevi din învăţământul profesional şi tehnic au participat la...

Peste 3.000 de elevi din învăţământul profesional şi tehnic au participat la programul de educaţie financiară al UniCredit Bank în 2023

Peste 3.000 de elevi din învăţământul profesional şi tehnic s-au implicat în 2023 în programul Start Major, programul de educaţie financiară al UniCredit Bank, iar dintre aceştia 95 şi-au dezvoltat propriile planuri de afaceri, pe care le-au prezentat în faţa unui juriu.

În final, patru idei de afaceri au câştigat micro-finanţări şi mentorat pentru punerea în practică şi dezvoltarea lor. În tot acest proces, tinerii au avut alături 24 de mentori voluntari din partea UniCredit Bank România. Aflat la a patra ediţie, programul Start Major a ajuns în total la aproape 8.000 de tineri din Bucureşti, Alba, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Iaşi, Mureş, Timiş.

Programul este implementat în colaborare cu Asociaţia The Social Incubator.

”Programul Start Major s-a încheiat cu Pitch Day, două zile pline pe care le-am trăit cu intensitate alături de tineri şi ne bucurăm că am avut ocazia să vedem cât  sunt de curajoşi şi creativi şi cum privesc cu încredere şi optimism către viitor.”, a spus Simona Petrescu, director ESG la UniCredit Bank România.

Dintre cei 3187 de elevi care au trecut prin program, 340 dintre aceştia au participat la 10 tabere urbane de antreprenoriat, în care au învăţat cum să dezvolte un plan de afacere şi cum să găsească finanţare.

Ideile câştigătoare sunt:

– premiul 1: Leah Rareş (jud.Alba), 1500 euro, idee de afacere: AI (Artificial Intelligence) Appointment Booking – un sistem de programări bazat pe inteligenţă artificială, destinat clinicilor dentare

– premiul 2: echipa formată din Deliu Şerban Andrei şi Ciobanu Marius Daniel (jud.Braşov), 1000 euro, idee: Service de depanări electronice pe baza unui sistem de loialitate

– premiul 3: Tincu Beatrice Andreea (jud.Iasi), 500 euro, idee: SC Horseland PFA – un centru sustenabil de echitaţie şi hipoterapie, din zona Iaşului, unde caii bătrâni sau necompetitivi sunt utilizaţi în terapia persoanelor cu autism.

Pe lângă aceste premii, s-a oferit o menţiune specială din parte juriului în valoare de 500 de euro pentru Constantin Andreea Claudia (Bucuresti) pentru ideea de afaceri Sun Light – un ştergător specializat pentru geamuri, care merge pe baza unui panou solar, fiind eco-friendly şi self-sustainable.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments