18.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIObligaţiunile de 76 mil. euro ale Consiliului Judeţean Cluj au fost listate...

Obligaţiunile de 76 mil. euro ale Consiliului Judeţean Cluj au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti

Consiliul Judeţean Cluj este prezent din 18 ianuarie la Bursa de Valori Bucureşti cu prima sa emisiune de obligaţiuni, conform unui comunicat al BVB. Clujul devine astfel primul judeţ din România care emite bonduri în ultimul deceniu.

Listarea obligaţiunilor listate sub simbol bursier CJC33E s-a realizat în urma derulării unui plasament privat încheiat la finalul anului trecut, în cadrul căruia au fost emise 756.800 de obligaţiuni neconvertibile, garantate şi denominate în euro. Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 euro şi dobândă variabilă (Euribor la şase luni + 3,25% pe an), scadenţă în anul 2033 şi cu o opţiune de răscumpărare anticipată în 2029 . În prezent, Euribor la şase luni este cotat la 3,867%

Plasamentul privat a fost intermediat din consorţiul format din BT Capital Partners, Alpha Bank România şi Raiffeisen Bank. VMB Partners a avut rolul de consultant financiar al emitentului.

Judeţul Cluj se alătură astfel altor patru judeţe şi 15 oraşe din România care au în prezent listate obligaţiuni pe piaţa de capital locală. Este vorba despre judeţele Alba, Bihor, Hunedoara, Timiş şi oraşele:  Timişoara, Bucureşti, Bacău, Focşani, Zalău, Slobozia, Iaşi, Bistriţa, Târgu Mureş, Orăştie, Predeal, Alba Iulia, Oraviţa, Năvodari, Siret.

”Ne bucură că am reuşit, alături de partenerii noştri, să implementăm acest nou instrument de investiţii, unic în peisajul administrativ clujean. Satisfacţia e cu atât mai mare cu cât ratingul judeţului Cluj, certificat de specialiştii internaţionali, este nivelul maxim A, superior ratingului suveran al României. Acest lucru, coroborat cu valoarea mare a emisiunii de obligaţiuni mă face să fiu extrem de încrezător că vom reuşi să accelerăm proiectele de investiţii ale Consiliului Judeţean. Lansarea de astăzi va întări poziţia de lider naţional în planul dezvoltării  Clujului şi va schimba faţa acestui judeţ prin intermediul ambiţiosului program de investiţii aflat în derulare şi care ţinteşte obiective de interes local şi naţional, pe multiple axe vitale de infrastructură: sănătate, educaţie, cultură, reţeaua de drumuri, extinderea canalizării şi alimentării cu apă sau reciclarea deşeurilor.”, a declarat Alin Tişe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Fondurile atrase în urma plasamentului sunt destinate refinanţării datoriei publice locale şi cofinanţării unor obiective de investiţii de interes public local ale CJ Cluj. Obiectivele de investiţii de interes public local vizează: modernizarea unor drumuri judeţene parte a traseului regional Transilvania de Nord, construirea unui sediu pentru centrul şcolar pentru educaţie incluzivă, modernizarea spitalului clinic de urgenţă pentru copii dar şi a altor spitale din municipiul Cluj-Napoca, restaurarea Castelului Banffy, monument istoric.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments