23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDedeman a devenit producător de energie electrică

Dedeman a devenit producător de energie electrică

Simtel, companie românească de inginerie și tehnologie autoproclamat lider național în domeniul energiei regenerabile, a finalizat cea mai mare centrala electrica fotovoltaica instalata pe acoperișul unei singure clădiri din România și anume centrul logistic Dedeman Turda, potrivit unui comunicat de presă.

Centrala electrică fotovoltaică este instalată pe acoperișul centrului logistic al Dedeman din Turda și are o putere instalată de aproximativ 4,1 MWp prin intermediul a circa 10.000 de panouri fotovoltaice, care se întind pe o suprafață de 40.000 mp. Energia produsă anual de către centrală va fi de peste 4.500 MWh și va diminua emisiile de dioxid de carbon cu peste 2.100 tone pe an.

Este un proiect realizat de Simtel pentru Grunman Energy, companie ce face parte din Pavăl Holding și care a fost creată cu scopul de a produce energie prin intermediul centralelor electrice fotovoltaice instalate pe acoperișurile a cinci centre logistice Dedeman din țară.

”Suntem bucuroși că, împreună cu Grunman Energy, am pus în funcțiune cea mai mare centrală electrică fotovoltaică instalată pe o singură clădire din România. Acest proiect ambițios a fost finalizat într-un timp record de doar șapte luni, demonstrând expertiza și eficiența echipei noastre. Le mulțumim partenerilor din cadrul Grunman Energy pentru încrederea acordată și pentru faptul că sunt un partener pe termen lung în promovarea și implementarea soluțiilor de energie regenerabilă la nivel național. Proiectele pe care le realizăm împreună vizează protejarea mediului înconjurător și promovarea unei economii verzi și durabile, prin reducerea emisiilor de carbon în atmosferă și consolidarea independenței energetice a României”, a declarat Ana Nedea, Director Strategie și Dezvoltare de Business în cadrul Simtel.

Proiectul din Turda este conceput pentru a furniza energie în rețeaua națională de transport de energie electrică. Astfel, în urma punerii în funcțiune a centralei electrice fotovoltaice, Grunman Energy va deveni în mod oficial producător de energie electrică, arată comunicatul. Compania are în plan ca pe parcursul următorilor doi ani să instaleze centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile celorlalte centre logistice din țară ale Dedeman, cu sprijinul Simtel, mai arată comunicatul.

Pe lângă instalarea și punerea în funcțiune a centralelor electrice fotovoltaice în cadrul proiectelor pentru Grunman Energy, Simtel va fi, de asemenea, responsabilă de mentenanța panourilor fotovoltaice. Procesul de mentenanță presupune monitorizare online, remedieri corective de orice tip și revizii anuale pentru a preveni apariția oricăror alte potențiale situații neplăcute în viitor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments