28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALEximtur Cluj finalizează anul cu vȃnzări de peste 48 mil. euro, plus...

Eximtur Cluj finalizează anul cu vȃnzări de peste 48 mil. euro, plus 20%

Agenția de turism EXIMTUR va ȋncheia 2023 cu vȃnzări de peste 48 milioane de euro, cu 20% mai mult față de 2022. Compania a deservit ȋn 2023 peste 170.000 clienţi.

Călătoriile de tip leisure au generat 63% din vânzări, reflectând o creștere de 20%, în comparație cu anul anterior. Cât despre segmentul de călătorii de afaceri, acesta a înregistrat o creștere de 24%, reprezentând 36% din totalul vânzărilor.

Destinațiile din România au reprezentat 50% din vânzări, destinațiile externe și vânzările de bilete de avion au contribuit ȋn egala măsură, cu cȃte 25%. Romȃnia Vânzările pentru destinațiile din România au înregistrat o creștere generală de 23%. Vânzările pentru stațiunile de pe Litoralul Mării Negre au crescut cu 14%, în timp ce restul au înregistrat o creștere de 29%. Valoarea medie a unui sejur a fost de 246 de euro/persoană.

Organizarea evenimentelor pentru companii în România a înregistrat o creștere de 37% în 2023, iar interesul pentru astfel de activități se va menţine ridicat și în 2024.

Cererile pentru Litoralul Mării Negre și stațiunile balneare vor predomina în preferințele clienților pentru vacanțe în România. Preconizăm că solicitările clienților se vor orienta către unități hoteliere ce oferă servicii all-inclusive, asigurând astfel confort și o gestionare mai predictibilă a bugetului de călătorie. Stațiunile balneare tradiționale și unitățile dotate cu spa din întreaga țară vor fi căutate în special pentru tratament, prevenție și relaxare.

De asemenea, compania anticipează o creștere a solicitărilor pentru trasee turistice și vizitarea orașelor turistice consacrate, precum Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu și Iași.

Valoarea medie a unui sejur extern a fost de 635 de euro/persoană. Cele mai solicitate 10 destinații externe: Turcia s-a clasat pe primul loc, contribuind cu 25%
din totalul vânzărilor și având o valoare medie a sejurului de 800 de euro/ persoană.

Grecia a ocupat locul doi, reprezentând 21% din totalul vânzărilor externe, cu o valoare medie a sejurului de 680 de euro. Alte destinații notabile au inclus Egiptul, cu o valoare medie a sejurului de 727 de euro, Spania cu o valoare medie a sejurului de 771 de euro, Germania (473 euro/persoană), Cipru (749 euro/persoană), Bulgaria (354 euro/persoană), Italia (455 euro/persoană), Regatul Unit (876 euro/persoană) și Tunisia (655 euro/persoană).

Cele mai dinamice destinații externe în 2023 au fost Canada (1905% față de anul anterior, datorată organizării de evenimente corporate/business), Malta (426%), Cipru (346%), Spania (287%), Tunisia (259%), Regatul Unit (235%), Italia (209%), Emiratele Arabe Unite (175%), Olanda (172%) și Germania (140%).

Destinațiile externe specifice călătoriilor business, cum ar fi Germania sau Regatul Unit, vor rămâne de interes pentru clienţii corporate.

Pentru călătoriile cu scop de vacanță, Turcia se va menține în topul vânzărilor, dar cele mai semnificative creșteri se vor înregistra pentru Grecia, Spania, Cipru și Italia. Se vor solicita ȋn continuare pachetele charter către destinații calde, în special pentru vacanțe la mare, precum și pentru hotelurile care oferă servicii all-inclusive.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments