22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIOmniasig a avut subscrieri de peste 1,7 mld. lei în primele nouă...

Omniasig a avut subscrieri de peste 1,7 mld. lei în primele nouă luni din 2023

Omniasig, comanie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2023 un volum al primelor brute subscrise de peste 1,7 mld. lei, în creştere cu 10% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

”Anul 2023 s-a dovedit a fi un an intens, plin de schimbări şi evenimente neprevăzute, care a pus la încercare adaptabilitatea companiilor de asigurări. Rezultatele pozitive înregistrate pe majoritatea liniilor de asigurare sunt dovada acestui lucru. În primele nouă luni ale anului, Asigurările de tip property au înregistrat o creştere de aprox. 20%, ceea ce denotă o conştientizare din ce în ce mai mare a nevoii de protecţie prin asigurare, atât în rândul clienţilor corporate, cât şi al persoanelor fizice. Astfel, într-un context aflat într-o continuă schimbare, vom continua să urmărim tendinţele, să înţelegem nevoile clienţilor noştri şi să ne adaptăm produsele şi serviciile corespunzător. Urmărim o creştere sustenabilă, atât din punctul de vedere al performanţelor financiare, cât şi al impactului nostru asupra mediului şi societăţii”, a transmis Mihai Tecău, CEO al Omniasig.

În ceea ce priveşte zona asigurărilor auto, respectiv Casco şi RCA, compania a consemnat un volum cumulat al primelor brute subscrise de peste 1,2 mld. lei, însemnând 70% din volumul total al subscrierilor, în creştere cu 4,5% în primele nouă luni din 2023, faţă de perioada similară a anului trecut.

Despăgubirile plătite de companie în primele nouă luni din 2023 au ajuns la 840 mil. lei, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, din care peste 730 mil. lei, respectiv 88%, au fost bani plătiţi pentru daunele din zona auto. Din perspectiva segmentului property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale), volumul subscrierilor a crescut cu 20% în prima jumătate a anului 2023, faţă de perioada similară a anului trecut, până la 270 mil. lei.

Pe segmentul asigurărilor de sănătate, volumul subscrierilor din primele nouă luni din 2023 a ajuns la peste 65 mil. lei, însemând o creştere de aproximativ 30% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Pe linia asigurărilor de răspundere civilă generală, volumul subscrierilor a ajuns la peste 50 mil. lei, cu o creştere de peste 30% în primele nouă luni din 2023, comparativ cu primele nouă luni ale anului trecut, în timp ce asigurările de călătorie au ajuns la 17 mil. lei la finalul lunii septembrie 2023, în creştere cu 60% faţă de perioada similară a anului trecut.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments