20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrupul Hexagon a achiziţionat fosta platformă Tehnofrig din Cluj-Napoca pe care vrea...

Grupul Hexagon a achiziţionat fosta platformă Tehnofrig din Cluj-Napoca pe care vrea să dezvolte un proiect integrat mixt de peste 300 mil. euro, cu funcţiuni rezidenţiale, comerciale şi de birouri

Dezvoltatorul imobiliar Hexagon din Cluj, con­trolat de Florin Mariş, a achiziţionat un teren de 7 hectare reprezentând fosta platformă Tehnofrig din Cluj-Napoca. Prin intermediul acestei tranzacţii, omul de afaceri Florin Mariş continuă să îşi consolideze poziţia de jucător cheie pe piaţa imobiliară şi să îşi extindă portofoliul imobiliar care include mai multe proiecte mixte de renume, atât în Cluj Napoca cât şi în Bucureşti, acesta fiind unul dintre cei mai cunoscuţi dezvoltatori imobiliari din România, recunoscut pentru capacitatea sa de a transforma foste platforme industriale în proiecte cu funcţiuni mixte, potrivit Ziarului Financiar.

”Sunt încântat că am finalizat această tranzacţie deoarece este un pas semnificativ în extinderea companiei şi se aliniază cu viziunea noastră de a investi în proiecte mixte de mari dimensiuni care vor contribui la creşterea şi dezvoltarea oraşelor în cadrul cărora noi activăm pe piaţă imobiliară. În dezvoltarea acestui nou proiect, punem accent pe sustenabilitate, inovare, durabili­tate, targetul nostru fiind dedicat dezvoltării comunitare, astfel încât aceasta să beneficieze de o viaţă socială activă prin spaţii de locuire, de birouri, zone de shopping, locuri de joacă şi relaxare, acces facil la spaţii verzi, oferind tot ceea ce au nevoie rezidenţii în cadrul ansamblului. Totodată mizăm către un viitor mai verde şi mai curat în cadrul proiectelor noastre, prin încorporarea tehnologiilor verzi inova­toare, creând astfel un ecosistem durabil care să reducă consumul de energie şi emisiile de carbon”, a spus Florin Mariş.

Având în vedere anunţurile postate în zonă cu preţuri între 500 şi 800 de euro/mp, tranzacţia ar putea valora între 30 şi 40 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar. În cadrul acestei tranzacţii, Hexagon a fost asistată de casa de avocatură PNSA prin echipa formată de avocaţii Florian Niţu şi Ela Marin.

Achiziţionarea platformei Tehnofrig marchează consolidarea strategică a gru­pului Hexagon, în vederea dezvoltării unuia dintre cele mai ample proiecte de regenerare urbană din ţară, proiect în cadrul căruia Florin Mariş îşi propune să valorifice atât experienţa şi resursele interne ale companiei pe care a fondat-o, dar şi să ofere randamente ridicate investi­torilor grupului, oferind în acelaşi timp rezidenţilor şi chiriaşilor o gamă largă de facilităţi concepute pentru a le îmbunătăţi calitatea vieţii, continuând să redefinească limitele a ceea ce este posibil în sectorul imobiliar prin viziunea îndrăzneaţă şi previziunea strategică a acestuia.

”Este estimată o valoare de investiţie de peste 300 mil. euro pentru finalizarea proiectului, marcând un mo­ment esenţial atât pentru grupul Hexagon cât şi pentru sectorul imobiliar din România”, au spus reprezentanţii companiei, citati de ZF.

Platforma Tehnofrig are aproximativ 7 hectare de teren, unde antreprenorul urmează să dezvolte un proiect integrat mixt, cu funcţiuni atât rezidenţiale, peste 1200 apartamente, cât şi comerciale şi de birouri. În cadrul proiectului mai sunt prevăzute supermarketuri, o grădiniţă şi o creşă, funcţiuni medicale, dar şi funcţiuni wellness şi un concept de aparthotel, astfel că prin intermediul acestei tranzacţii, Hexagon promite să remodeleze peisajul imobiliar din Cluj Napoca şi să alimenteze creşterea şi dezvoltarea zonei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments