28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de componente auto Preh a bifat afaceri de 195 mil. euro...

Producătorul de componente auto Preh a bifat afaceri de 195 mil. euro în primele nouă luni din 2023

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes sau Tesla, a realizat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 195 mil. euro, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează pentru întreg anul 2023 afaceri de 260 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar.

Preh România a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de peste 1,37 mld. lei (279,7 mil. euro), în creştere cu aproximativ 18% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania şi-a redus în 2022 pierderea la 60,2 mil. lei (12,2 mil. euro), de la 64,9 mil. lei (13,2  mil. euro) în 2021, potrivit datelor publice. Preh România a ajuns anul trecut la un număr mediu de 2.147 de angajaţi. În prezent, compania are 2.150 de angajaţi şi nu intenţionează să mai facă angajări masive anul acesta, „doar unele înlocuiri pentru poziţiile cheie“.

Piaţa auto nu şi-a revenit complet după crizele consecutive declanşate de COVID-19, conflictul din Ucraina şi criza de semiconductori din piaţa de componente electronice. Pe acest fond vânzările previzionate, mai ales în Europa, nu au fost atinse, astfel că toţi furnizorii din industria auto au avut de suferit consecinţele. Perspectiva 2024 nu este nici ea în măsură să ofere un semn de optimism şi de revenire în forţă a pieţei la nivelul pre-Covid. Toate bugetele pentru 2024 sunt făcute conservator, având în vedere un an fără creşteri de vânzări, mai ales din partea marilor producători europeni. Semnele unei reveniri se văd în 2025.”, a declarat Mihaela Forgaciu, manager general şi administrator al companiei Preh România, citata de ZF.

Compania deţine o fabrică de componente auto în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov şi centre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov. Anul trecut, producătorul de componente auto a închiriat 4.500 de metri pătraţi de birouri în United Business Center, componenta de birouri clasa A a proiectului mixt Palas Iaşi dezvoltat de grupul IULIUS. La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control ale climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi, Mercedes sau Tesla.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments