22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de carton ondulat Rondocarton a făcut în primele nouă luni din...

Producătorul de carton ondulat Rondocarton a făcut în primele nouă luni din 2023 afaceri de peste 90 mil. euro

Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat din România, a realizat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de peste 90 mil. euro şi estimează că va încheia anul 2023 cu afaceri totale de aproximativ 120 mil. euro, conform Ziarului Financiar. În 2022, Rondocarton a realizat o cifră de afaceri de 120,7 mil. euro (595,4 mil. lei), un profit net de aproximativ (5,9 mil. euro), având un număr mediu de 463 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

”Piaţa este în uşoară scădere în acest an, faţă de anul anterior. Pe fond inflaţionist consumul se contractă şi chiar dacă evoluţia este diferită de la industrie la industrie, în general cererea este încă în scădere. Cred că şi în prima jumătate a anului viitor vom vedea acelaşi tendinţe de consum pe piaţă. Avem totuşi speranţa că, dacă inflaţia va reveni sub control şi se va da măcar semnalul scăderii dobânzilor, şi consumul se va revigora în a doua parte a lui 2024.”, a declarat Mihnea Bâldea, general manager, Rondocarton, citat de ZF.

Austriecii de la Rondo Ganahl au deschis prima fabrică din România în urmă cu 25 de ani, în localitatea Apahida, judeţul Cluj, printr-o investiţie de câteva zeci de milioane de euro, urmând în 2008 cea de-a doua unitate de producţie de pe piaţa locală, la Târgovişte, printr-o investiţie de 38 de milioane de euro.

În 2019, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (la aceea vreme parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), un producător de ambalaje de carton şi etichete cu sediul în localitatea Şura Mică, la 10 km de municipiul Sibiu.

Sectorul alimentar este industria strategică pentru Rondocarton, de aici vin clienţii, dar compania are clienţi şi din automotive, din electronice, producători de echipamente electronice şi electrice. Compania vinde cea mai mare parte a producţiei, în jur de 90%, pe piaţa locală, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Rondocarton.

În 2019, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), un producător de ambalaje de carton şi etichete cu sediul în localitatea Şura Mică, la 10 km de municipiul Sibiu.

La momentul tranzacţiei, compania Transilvania Pack & Print avea o capacitate de producţie anuală de peste 5.000 de tone de hârtie şi carton şi de aproximativ 4.000 de tone de carton ondulat-caşerat, potrivit unor informaţii anterioare. Rondocarton a ajuns în prezent la aproape 500 de angajaţi în fabricile din Apahida, judeţul Cluj, şi Târgovişte, plus cei 125 de angajaţi de la fabrica Rondo Offset din Sibiu. Compania nu are în plan extinderea echipei în următoarea perioadă de timp, mergând mai mult spre automatizarea muncii. Acţionarul principal al companiei Rondocarton este Ganahl AG din Austria, care deţine 98,5% din acţiuni, respectiv compania austriacă VLM, cu 1,5% din acţiuni, potrivit unor informaţii anterioare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments