25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTârgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, ediţia 2023, a adunat 72 de IMM-uri...

Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, ediţia 2023, a adunat 72 de IMM-uri clujene din IT

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a organizat împreună cu Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj-Napoca ediţia de anul acesta a Târgului IMM-urilor (TIMM) dedicată sectorului IT şi Industriei 4.0. 72 de companii autohtone au participat la evenimentul desfăşurat în perioada 22-24 noiembrie şi găzduit de Cluj Innovation Park, în cadrul căruia au prezentat produse şi servicii inovatoare.

”72 de companii au expus tehnologie, soluţii IT în diverse domenii de activitate de la optimizarea proceselor tehnologice, la folosirea inteligenţei artificiale în domeniul serviciilor medicale sau al industriei componentelor auto. Robotizare, automatizare, digitalizare sunt cuvintele cheie pe care le-am auzit spuse cu pasiune de studentii, profesorii, antreprenorii prezenti la Târg. Cred ca acesta este secretul celor de la Cluj, că au găsit formula prin care pot conlucra în clustere integrând mediul universitar cu cel de afaceri. Există un ecosistem puternic pentru dezvoltarea Start Up-urilor şi, fără a mă limita, doresc să felicit pentru performanţă Transilvania IT Cluster şi Cluj IT Cluster. Sunt sigur că ȋmpreună vom reuşi să punem Clujul acolo unde merită, pe harta lumii”, a declarat Ştefan Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului au avut loc prezentări ale produselor şi soluţiilor dezvoltate de firmele participante, workshop-uri, precum şi sesiuni de business networking în scopul dezvoltării de parteneriate. De un interes crescut s-au bucurat şi prezentările oportunităţilor de finanţare pentru IMM-uri, precum şi cele dedicate îmbunătăţirii competenţelor antreprenoriale şi creşterii vizibilităţii pe piaţă.

Programul TIMM 2023 a inclus şi vizite la laboratoarele Machine Learning & Automation şi CGI & VFX, dar şi o dezbatere pe tema convergenţei sectorului IT – Industria 4.0, cu titlul „Contribuţia noilor tehnologii în economia românească“, la care au participat reprezentanţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi Universităţii Babeş-Bolyai, ai principalelor clustere IT din Cluj, precum şi ai Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Cele 72 de firme care au participat la TIMM 2023 Cluj-Napoca au beneficiat de participare gratuită, precum şi de o sumă forfetară ȋn valoare de 2.500 lei/beneficiar. Banii au putut fi folosiţi pentru cheltuielile destinate deplasării şi cazării participanţilor prezenţi la târg pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului.

Sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) reprezintă peste 99% din totalul firmelor care îşi desfăşoară activitatea în România şi contribuie cu 55% la PIB-ul ţării. Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Cluj-Napoca este organizat, anual, cu obiectivul de a promova antreprenoriatul şi de a stimula dezvoltarea afacerilor din diferite industrii.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments