23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a bifat afaceri de peste...

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a bifat afaceri de peste 28 mil. euro în primele nouă luni, plus 12%

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un proiect de 150 mil. euro a concernului turc Yildiz Entegre, a finalizat primele nouă luni din acest an cu o cifră de afaceri de 28,3 mil. euro, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Ziarului Financiar. ASA CONS România a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de peste 33 mil. euro, realizând cea mai bună performanţă din istoria companiei.

”În primele 9 luni ale acestui an piaţa prefabricatelor a avut o activitate deosebit de intensă, cel puţin din punctul nostru de vedere. Am avut cel mai mare volum realizat în primele 9 luni ale anului, din toata istoria companiei noastre, cu câteva procente peste cea mai bună performanţă anterioară, din anul 2022”, a declarat Bogdan Bul­garia, managing director pentru Europa de Est al grupului CONSOLIS, citat de ZF.

În perioada ianuarie-septembrie 2023, compania a fost implicată în mai multe proiecte importante, precum centre logistice pentru marii dezvoltători din acest domeniu – CTP sau WDP, magazine din reţeaua Dedeman, hale de producţie şi depozitare din domeniul food, cum ar fi Tymbark, Fuchs sau BHS (Hell energy drink). De asemenea, ASA CONS România este implicată în proiectul de 650 mil. euro al Nokian Tyres de la Oradea, aflat în prezent în curs de finalizare.

Unul dintre cele mai mari proiecte din istoria companiei turdene a fost finalizat în 2018, montajul structurii prefabricate a fabricii MDF Yildiz Entegre România de la Oarja, cu 70.000 de metri pătraţi construiţi. Pe parcursul anilor trecuţi, ASA CONS a lucrat la mai multe proiecte mari, precum centrul logistic Dedeman din Pantelimon, magazinele Dedeman de la Braşov şi Câmpulung Moldovenesc, un proiect pentru un producător japonez din zona Bucureşti, dar şi pentru dezvoltatorul logistic Transilvania Construcţii din Cluj. Anul trecut, compania din Turda a finalizat mai multe magazine şi centre logistice pentru Dedeman, centre logistice pentru CTP sau unităţi comerciale pentru retailerii Altex, Carrefour, Leroy Merlin sau Romstal.

”Estimările pentru perioadă următoare sunt puţin mai moderate ca şi tendinţă sau evoluţie, asta pentru că observăm în ultimul timp o mai mare prudenţă din partea investitorilor în a da undă verde pentru proiectele lor. Iar asta, probabil, în contextul destul de complicat din punct de vedere economic, politic şi, nu în ultimul rând fiscal, cu aceste modificări legislative aruncate în mediul economic, de pe o zi pe alta, şi fără nici o analiză serioasă a consecinţelor aduse pe termen lung”, a mai spus Bulgaria, citat de ZF.

Producătorul de prefabricate şi-a început activitatea pe piaţa locală în anul 1999, ca parte a grupului ungar ASA, iar în 2008 compania a fost achiziţionată de grupul CONSOLIS, cu sediul în Franţa. În 2014, au fost finalizate operaţiunile de integrare a companiei soră ungare ASA Epitoipari KFT (companie aparţinând grupului CONSOLIS) în cadrul ASA CONS România, a cărei activitate este coordonată, în prezent, în totalitate de către managementul local. Pe piaţa de prefabricate locală mai activează jucători precum Prefab, Macon sau Somaco Grup Prefabricate.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments