-1.3 C
Cluj-Napoca
luni, decembrie 4, 2023
Google search engine
AcasăANUNȚURIOTP Bank România şi-a majorat cu 39% profitul operaţional în primele 9...

OTP Bank România şi-a majorat cu 39% profitul operaţional în primele 9 luni, până la 203 mil. lei

OTP Bank România a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2023 un profit operaţional de 203 mil. lei, în creştere cu 39% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile nete din dobânzi au crescut cu 6%, faţă de primele nouă luni din 2022, până la 513 mil. lei.

”Marcăm o realizare importantă a băncii, cu un nivel record al profitabilităţii pentru al doilea trimestru consecutiv, o performanţă financiară excelentă datorată orientării strategice pentru consolidarea afacerilor şi nivelul de satisfacţie al clienţilor. Noile dezvoltări şi optimizările pe care le-am adus în zona operaţională şi de produs au susţinut indicatorul de profit operaţional, iar acesta este de fapt rezultatul proiectelor de investiţii anterioare, al procesului de consolidare început anul acesta şi al eforturilor unei echipe dedicate. În acelaşi timp, volumul depozitelor a cunoscut o creştere importantă, în special în sectorul de retail, ceea ce, în acest context macroeconomic, subliniază încrederea pe care clienţii ne-o acordă ca partener financiar. Obiectivul nostru, pe măsură ce navigăm în complexităţile mediului economic actual, este să asigurăm poziţia financiară solidă a băncii şi să continuăm să oferim clienţilor noştri experienţe şi servicii excelente”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România.

Din perspectiva profitului net consolidate OTP Bank România a înregistrat în primele nouă luni din 2023 un profit net consolidat de 236 mil. lei. Comisioanele nete au crescut cu 15% în mare parte din zona comisioanelor din depozite şi tranzacţii, iar cheltuielile de exploatare au crescut cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut. Pe de altă parte, până în luna august a anului 2023, nivelul inflaţiei s-a situate la o valoare de 2 cifre, cu presiune şi asupra cheltuielilor salariale, compensată parţial de contribuţia mai mică la Fondul de Garantare a Depozitelor.

În trimestrul al treilea, costul riscului s-a ridicat la 26 mil. lei, principalul motiv fiind provizionul suplimentar pentru restructurarea unui împrumut sindicalizat al unui client corporate, a cărui expunere a fost eclasificată în Stadiul 3 din motive de precauţie, conform reprezentanţilor băncii.

Volumul creditelor brute a înregistrat o scădere cu 2% în primele nouă luni din 2023 şi cu 1% faţă de trimestrul precedent. Acest lucru a fost determinat în mare parte de cererea constantă de împrumuturi corporate, în timp ce zona de leasing a crescut cu 14%, au mai adăugat reprezentanţii OTP Bank.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments