23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIRaiffeisen Bank raportează profit de 1,3 mld. lei după 9 luni/2023, plus...

Raiffeisen Bank raportează profit de 1,3 mld. lei după 9 luni/2023, plus 45%

Raiffeisen Bank România a obţinut un profit de 1,3 mld. lei în primele nouă luni din 2023, în creştere cu 45% faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2022. Banca românească cu capital austriac nu a transmis nicio informaţie legată de veniturile încasate după primele nouă luni din acest an (nici nivelul încasărilor, nici ritmul de creştere).

Pentru rezultatele de la jumătatea anului, banca indica faptul că veniturile băncii au crescut cu 21% faţă de anul anterior, din volume de business mai mari şi pe fondul mediului de dobânzi ridicate. Nici pentru S1/2023 Raiffeisen nu a transmis iniţial nivelul veniturilor totale, însă având în vedere câştigurile din S1/2022 de aproape 1,5 mld. lei şi ritmul de creştere, ar rezulta venituri de circa 1,8 mld. lei în S1/2023.

În ceea ce priveşte cheltuielile operaţionale din 9 luni/2023, Raiffeisen a indicat doar ritmul de creştere, de 11% an la an, evoluţie influenţată în principal din costurile de personal, IT şi logistică.

”Înregistrăm o bună performanţă a tuturor activelor administrate, menţinându-ne totodată viziunea de a deveni cel mai de încredere partener al clienţilor noştri”, spune Zdenek Romanek, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank România.

Pe zona de creditare, Raiffeisen Bank România a raportat o creştere de doar 4%, fără să indice soldul împrumuturilor la final de 9 luni/2023.

”Creditele acordate clienţilor au înregistrat un ritm de creştere de 4% an la an, creştere generată în special din segmentele de persoane juridice”, a transmis banca.

Pe segmentul corporate, stocul de împrumuturi s-a consolidat cu 5% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, susţinut şi de implicarea băncii în finanţarea proiectelor sustenabile (energie regenerabilă, eficienţă energetică şi finanţarea proiectelor sociale). Claudia Medrega

În privinţa întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri), stocul de credite acordate de Raiffeisen a crescut cu 8% an la an, în contextul participării băncii la programele guvernamentale precum IMM Invest.

Pe partea de retail, stocul de credite aferente persoanelor fizice ìa rămas relativ stabil într-un context macroeconomic caracterizat de incertitudine, inflaţie ridicată şi rate de piaţă la niveluri înalteî, conform informaţiilor transmise de Raiffeisen.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments