0.7 C
Cluj-Napoca
joi, decembrie 7, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALHolcim a investit peste 3 mil. euro într-o staţie de agregate de...

Holcim a investit peste 3 mil. euro într-o staţie de agregate de tip greenfield în localitatea Neudorf, judeţul Arad

Holcim România, cel mai mare pro­ducător de materiale de construc­ţii din România după cifra de afaceri, activ în fa­bricarea cimentului, a fi­na­lizat o investiţie de peste 3 mil. euro într-o nouă staţie de agregate în lo­calitatea Neudorf, judeţul Arad, fiind totodată primul proiect de tip greenfield în divizia de agregate a companiei. Balastiera Neudorf inclu­de o staţie nouă de sortare şi concasa­re şi va furniza agregate către clienţii Holcim din vestul ţării, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

”Aceasta este prima staţie de agregate de tip greenfield construită de la zero în Holcim, pe un teren nou, care găzduieşte echipamente moder­ne, de ultimă generaţie în domeniul agregatelor. Mă bucur că odată cu deschiderea noii staţii de agregate în Neudorf, Arad, a cincea la număr din ţară, suntem mai aproape de clienţii noştri din zona de vest a ţării”, a declarat Anca Alexandru, directoa­rea diviziilor de betoane şi agregate Holcim România, într-un comunicat de presă.

Primele livrări de agregate au fost deja realizate către clienţii locali. Holcim România deţine în prezent cinci staţii de agregate în portofoliul său, acoperind zonele de sud, centru şi vest ale ţării (Corbii Mari, Gligoreşti, Stănceşti, Sălcioara şi cea din Neudorf).

Recent, Holcim a finalizat o in­ves­tiţie de peste 25 mil. euro în extin­derea capacităţii de producţie a fabri­cii din Câmpulung, proiect care com­pletează o investiţie de peste 100 mil. euro realizată în urmă cu 15 ani în retehnologizarea unităţii. De altfel, fabrica de ciment de la Câmpulung se află în topul operaţiunilor Holcim la nivel global în ceea ce priveşte per­formanţele şi tehnologiile implemen­tate în proiectul Plants of Tomorrow dedicat automatizării, digitalizării şi dezvoltării de operaţiuni sustenabile, potrivit unor informaţii transmise anterior de oficialii companiei.

Holcim, liderul pieţei de mate­riale de construcţii din România, este activ pe piaţa locală prin două fabrici. De la începutul anului 2023, Holcim a cumpărat compania Stones Business Development, extinzându-şi divizia de agregate din portofoliu, dar şi pe cea de betoane, odată cu achiziţia activelor companiei Betonexpres din zona Floreşti, judeţul Cluj.

Aceste tranzacţii vin după ce producătorul a mai făcut şi alte achiziţii în ultimii ani. În 2022, Holcim a cumpărat compania General Beton România din judeţul Timiş. Anul trecut, Holcim, a raportat un profit de 427,8 milioane de lei, la afaceri de 2,2 miliarde de lei. Holcim este parte a grupului LafargeHolcim, format în 2015 în urma unui proces de fuziune prin schimb de acţiuni, care a creat cel mai mare producător de ciment din lume. La începutul lui 2021, la conducerea Holcim România a venit Bogdan Dobre care l-a înlocuit astfel pe Horia Adrian.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments