14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURISchaeffler Day pentru studenți - eveniment cu focus pe mentenanță predictivă

Schaeffler Day pentru studenți – eveniment cu focus pe mentenanță predictivă

Studenții facultăților tehnice de la Universitatea Transilvania din Brașov au putut face cunoștință cu Schaeffler România în cadrul evenimentul Schaeffler Day, desfășurat chiar în locația de producție din Brașov. Cu focus pe teme de actualitate din industrie, precum mentenanță predictivă, digitalizare și automatizare, evenimentul a oferit un cadru oportun în care viitorii specialiști s-au putut conecta cu echipa de experți ai companiei. Prelegerea de deschidere a dezvăluit studenților provocările și oportunitățile inovatoare din domeniul mentenanței predictive, precum și informații relevante despre procesele de digitalizare și automatizare care stau în spatele acestor operațiuni complexe.

Schaeffler Day a continuat cu patru workshop-uri speciale, în cadrul cărora 70 de studenții ai Universității Transilvania din Brașov au avut ocazia să afle direct de la specialiștii in domeniu despre:

Digitalizare și securitate cibernetică în zonele de producție

Workshop-ul s-a axat pe detalii despre cum utilizează Schaeffler revoluția digitală pentru a îmbunătăți calitatea și performanța serviciilor și produselor. De asemenea, s-a discutat despre măsurile de securitate cibernetică implementate pentru a proteja datele și procesele interne.

Mentenanță predictivă

În cadrul workshop-ului au fost prezentați senzori și dispozitive pentru realizarea mentenanței preventive, respectiv senzori cu vibrații OPTIME și ungătorul automat OPTIME C1, oferindu-se totodată posibilitatea testării tehnologiile și echipamentele utilizate pentru diagnosticarea stării tehnice a utilajelor de producție.

Fabricație inteligență prin automatizare

Workshop-ul de fabricație inteligentă a expus proiectele de automatizare industrială din Schaeffler România, inclusiv sistemele logistice autonome, sistemele de debavurare automată, scanare 3D, precum și sisteme de pick and place cu roboți industriali sau colaborativi. A fost o incursiune în tehnologiile de ultimă generație care susțin procesele de producție.

Programare – o imagine de ansamblu a unui soft CAE

Studenții au descoperit limbajul de programare Python și suita de programe Bearinx. Sub îndrumarea mentorilor, au creat propriul mediu de lucru pe telefoanele mobile și au calculat durata de viață a unui rulment.

Schaeffler Day a cuprins și vizite în zone cheie de producție, ca parte a unui proces de învățare complet, în care teoria se întâlnește cu practica. Evenimentul oferă astfel oportunitatea de familiarizare cu cele mai recente tehnologii și practici din industrie. Evenimentul reprezintă un pas înainte în pregătirea viitoarei generații de profesioniști în domeniul tehnic, contribuind în mod activ la dezvoltarea viitorului în tehnologie și inginerie.

Schaeffler România, implicată în educația viitoarelor generații prin programe de masterat cu profile tehnice

Educația a fost mereu prioritară pentru companie. În acest sens, Schaeffler România a dezvoltat parteneriate de succes cu mediul educațional din județul Brașov, și nu numai, tocmai pentru a putea susține și mai îndeaproape tânăra generație. Astfel, toți absolvenții de licență, care doresc să își continue studiile urmând un program de masterat în domenii tehnice, sunt invitați să urmeze unul dintre cele trei programe susținute de companie: „Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsie”, „Ingineria proceselor de fabricație avansate” sau „Inginerie virtuală în proiectarea autovehiculelor”. Programele oferă ocazia masteranzilor să se specializeze în domenii de interes actual, învățând într-un mediu plăcut care le dă ocazia de a pune în practică cunoștințele dobândite.

Un avantaj în dezvoltare profesională îl reprezintă și accesul la experții Schaeffler, precum și – alături de aceștia – accesul la cele mai moderne și complexe metode de simulare: FEA, CFD, MBS și multe altele. De asemenea, cei care doresc să-și continue studiile superioare prin doctorat, pot face acest lucru, deoarece Schaeffler oferă atât teme de actualitate, cât și cadrul practic necesar pentru implementarea soluțiilor și conceptelor dezvoltate. Mai multe detalii despre programele de masterat găsiți aici.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments