20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURICEC Bank şi Tarom - parteneriat pentru decontarea tranzacţiilor internaţionale legate de...

CEC Bank şi Tarom – parteneriat pentru decontarea tranzacţiilor internaţionale legate de achiziţia prin carduri a biletelor de avion

CEC Bank şi Tarom au semnat un parteneriat prin care vor fi asigurate servicii de acceptare la plată a cardurilor bancare emise sub siglele Visa şi Mastercard, prin preluarea decontării tranzacţiilor prin carduri derulate pe pieţele internaţionale, realizată până în prezent printr-o bancă din afara României. În acest context, CEC Bank va asigura pentru Tarom decontarea tranzacţiilor internaţionale de achiziţionare prin carduri a biletelor de transport aerian cumpărate prin intermediul agenţiilor de turism externe acreditate IATA.

”Pentru noi este foarte important să susţinem proiecte de impact, iar una dintre direcţiile principale şi în cazul acestui parteneriat este contribuţia la creşterea gradului de digitalizare a business-urilor”, spune Bogdan Neacşu, preşedintele CEC Bank. 

În urma acordului vor fi fluidizate procesele de decontare financiară ale Tarom cu agenţiile de turism acreditate IATA din reţeaua internaţională de distribuţie a transportatorului aerian naţional, spun oficialii celor două companii.

”Serviciile companiei Tarom pe pieţele externe sunt o prioritate pentru noi, în contextul în care România a devenit în ultimii ani un important hub turistic şi de business. Prin urmare, am decis să facem tranziţia de la o bancă internaţională la una românească pentru decontarea tranzacţiilor internaţionale”, adaugă Costin Iordache, CFO TAROM. 

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023. Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Transportatorul Naţional al României deţine o flotă de 18 aeronave şi are în portofoliul său un număr de 70 de destinaţii, operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments