23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIINS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele opt luni cu...

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele opt luni cu 13,2%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în perioada 1 ianuarie -31 august 2023, faţă de perioada asemănătoare din 2022, ca serie brută, cu 13,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,7%, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, în perioada menţionată, ca serie brută, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+27,5%), lucrările de construcţii noi (+12,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,3%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+34,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,2%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,7%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+28,1%), lucrările de construcţii noi (+12,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,3%). Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+33,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,5%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,9%.

În august 2023, comparativ cu iulie 2023, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 11,8%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+15,4%), lucrările de reparaţii capitale (+9,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,5%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţii inginereşti (+14,3%), clădirile nerezidenţiale (+9,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,4%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+40,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,7%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 8,7%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 18,1%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de construcţii noi (+25,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+6,5%). Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+39,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,8%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 8,5%.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments