20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURISchaeffler la Noaptea Cercetătorilor: 10 standuri inovatoare cresc interesul pentru carierele tehnice

Schaeffler la Noaptea Cercetătorilor: 10 standuri inovatoare cresc interesul pentru carierele tehnice

Schaeffler Romania a marcat pentru a 6-a oară consecutiv, o prezență semnificativă la evenimentul Noaptea Cercetătorilor, eveniment cunoscut la nivel european, care a adunat atât expozanți, cât și participanți de toate vârstele. Schaeffler, alături de Universitatea Transilvania, s-a dedicat promovării pasiunii pentru știință și cercetare în rândul elevilor din Brașov, contribuind astfel la creșterea interesului tinerei generații pentru carierele tehnice. Cu un stand inovator cu peste 10 zone interactive, care au transformat învățarea științei într-o experiență nouă, captivantă, Schaeffler s-a remarcat ca partener educațional valoros în comunitate și ca un brand puternic în domeniul ingineriei și tehnologiei.

Schaeffler România s-a prezentat un stand special, cu 10 zone interactive, cu workshop-uri, premii și exponate, fiecare adaptate pentru diverse categorii de vârstă. Scopul a fost acela de a oferi o experiență educativă și interactivă pentru toți vizitatorii, punând accent pe explorarea științifică într-un mod accesibil și interesant.

  • Gravură CNC: Bănuți de colecție
  • Braț Robotic: Programare & performanta
  • Rulmenți: Asamblare în forță
  • Schaeffler Quiz: Cunoștințe & Premii
  • Tragere la țintă: Precizie & Concentrare
  • Magneți: Proiectare contratimp
  • Strunjire alama: Calitate & Certificare
  • Board interactiv: Motion Technology Game
  • Volante: Demonstrații & Testare
  • Tattoo Studio: Conexiune & Brand

Noaptea Cercetătorilor Europeni reprezintă un cadru oportun de dezvoltare a colaborării între comunitatea academică și mediul de afaceri, deschizând o fereastră către progresele recente în cercetare și inovație, motiv pentru care Schaeffler a răspuns pozitiv invitației de participare, încă de la prima ediție desfășurată în România, însumând 6 ediții până în prezent. Totodată, această inițiativă a devenit un punct de referință în calendarul evenimentelor naționale, ale căror obiectiv este să aducă cercetătorii și publicul larg în contact direct. Acesta se aliniază perfect valorilor și direcțiilor strategice Schaeffler, oferind oportunități reale de explorare și dezvoltare pentru viitoarele generații pasionate de domeniul tehnic și nu numai.

În calitate de furnizor global de top al sectoarelor auto și industrial, Grupul Schaeffler a condus de peste 75 de ani invenții și dezvoltări inovatoare în domeniile mișcării și mobilității. Cu tehnologii, produse și servicii inovatoare în domeniile motoarelor eficiente cu CO₂, mobilității electrice, Industrie 4.0, digitalizării și energiilor regenerabile, compania este un partener de fiabilitate pentru a face mișcarea și mobilitatea mai eficiente, inteligente și durabile. Compania de tehnologie produce componente și sisteme de precizie pentru aplicații pentru trenuri de transmisie și șasiu, precum și soluții de rulare și rulmenți alți pentru o multitudine de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 13,9 miliarde EUR în 2021. Cu aproximativ 83.000 de angajați, Grupul Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu peste 1.800 de cereri de brevet în 2021, Schaeffler este a doua cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments