28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAstra Vagoane Călători a câştigat un contract de 79 mil. lei cu...

Astra Vagoane Călători a câştigat un contract de 79 mil. lei cu primăria Oradea pentru livrarea a nouă tramvaie

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de antreprenorul Valer Blidar, a câştigat un contract de 79 mil. lei (aproximativ 16 mil. euro), fără TVA, cu primăria Oradea pentru livrarea a 9 tramvaie. Cele 9 noi tramvaie vor fi achiziţionate în cadrul proiectelor „Modernizarea parcului de tramvaie la nivelul municipiului Oradea – etapa 1“ şi „Modernizarea parcului de tramvaie la nivelul municipiului Oradea – etapa 2“. Cele două proiecte sunt implementate de primăria municipiului Oradea prin Direcţia management proiecte cu finanţare internaţională, potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitatea din Oradea. 

”O singură ofertă a fost depusă în cadrul procedurii de achiziţie a nouă tramvaie noi, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu posibilitatea de a suplimenta contractul cu încă 16 tramvaie, în cazul în care este identificată sursa de finanţare. Oferta a fost depusă de societatea Astra Vagoane Călători SA, cu o valoare estimată a unui tramvai de 8,785,612.99 lei, fără TVA, şi o valoare estimată a achiziţiei de 79.070.516,91 lei, fără TVA. Această sumă ar putea ajunge la 219.640.324,75 lei, fără TVA, pentru 25 de tramvaie, în cazul în care este activată clauza de revizuire”, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

Termenul de livrare pentru primele nouă tramvaie este între 12 şi 18 luni de la ordinul de începere. Dintre acestea, trei sunt bidirecţionale, iar şase sunt unidirecţionale. Tramvaiele bidirecţionale sunt foarte eficiente, în cazul în care se efectuează lucrări în anumite zone din oraş, putând deservi transportul public, nemaifiind necesară oprirea circulaţiei lor pe tronsoanele respective, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Oradea.

Tramvaiele vor fi dotate cu aer condiţionat, vor avea podea coborâtă 100% şi vor recupera energie la frânare. Lungimea acestora va fi cuprinsă între 26 şi 28 de metri, iar capacitatea minimă va fi de 168 pasageri, dintre care minimum 40 pe scaune. Aceste tramvaie se vor adăuga flotei existente, care cuprinde şi cele 20 de tramvaie achiziţionate de primăria Oradea din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional şi livrate în perioada 2020-2022.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments